Segítsd te is a Retriever Fajtamentő Egyesület munkáját!

Segítsd Te is a Retriever Fajtamentő Egyesület fejlődését!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Gyermekkorom óta pozitív példa van előttem adományozás tekintetében a szüleim által! Mindig meg volt az a szervezet akiket rendszeresen támogattak.
Miután lehetőségem nyílt rá, ma már én is megteszem!
A Retriever Rescue munkájára 6 évvel ezelőtt figyeltem fel. Először csak követtem az általuk vezetett fórumot és csodálattal olvastam a történeteket. Majd 2015 év végén elhatároztam, hogy kutyát szeretnék és vártam a számomra legmegfelelőbb kutyusra. Hogy is értem ezt?!
Itt az örökbeadásnak nagyon komoly protokollja van, melynek része egy igen részletes kérdőív kitöltése, családlátogatás és a felügyelet alatt történő találkozás a választott kutyussal. Ennek nagyon komoly jelentősége van a szervezet munkájában, hiszen az örökbeadásokat követően utókövetéssel tartják a kapcsolatot a gazdikkal, ezzel megelőzhető a későbbi \'kutya visszaadásos\' helyzet. Az elmúlt évben, a sikeres örökbeadások száma óriási mértékben növekedett (2019-ben már meghaladtuk a 2018as adatokat), ez köszönhető a folyamatos munkának, illetve több szaporítótelep felszámolásának.
Az egyesületet önkéntesek és adományozók működtetik, akik családjuk és saját munkájuk mellett segítő szándékból nevelnek ideiglenes befogadóként gazdikereső kutyusokat, látogatják, sétáltatják és fotózzák őket, valamint részt vállalnak a rengeteg különböző adminisztrációs feladatból.
2 éve én is önkéntesként tevékenykedek a szervezetben és büszkén viszem az RR zászlaját vagy éppen logóját futóversenyre, rendezvényre mentett kutyusommal együtt! Szeretném megmutatni az embereknek, hogy ezek a kutyák, melyek sokszor terápiás vagy segítő munkát végeznek az emberek mellett, megérdemelnek egy olyan szervezetet, amely a segítségre szoruló egyedeket egészségügyi és szociális tekintetben is felkarolja, majd lehetőséget biztosít számukra egy új, boldog életre!

Nagyot álmodtunk, telephelyet szeretnénk! Egy olyan központot, ahol a mentett kutyusainknak biztos otthonuk lehet, amíg gazdihoz nem kerülnek! Óriási költség számunkra panzióban elhelyezni azon kutyusokat, akiknek nem jut ideiglenes gazdi.
Ehhez kérek Tőletek egy apró hozzájárulást, hiszen tudjátok: \"Sok kicsi sokra megy!\"
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Gyalogoljunk az árva retrieverekért és a felelős állattartásért!

A kampány során célunk 1.7 millió Ft összegyűjtése

  1. Labrador és golden retrieverek mentésére, ellátására, orvosi költségeik fedezésére,
  2. a felelős állattartás terjesztésére, felvilágosításra,
  3. egy telephely létrehozására.

A Retriever Rescue nem rendelkezik olyan hellyel, (telephely, panzió) ami megfelelő lenne mentvényeink számára a gazdisodásig, és sajnos néha hetekig-hónapokig várjuk a megfelelő érdeklődő jelentkezését. Kutyáink ideiglenes befogadóknál vagy panzióban kerülnek elhelyezésre. Így alaposabban megismerhetjük őket, viszont férőhelyeink száma limitált. Közép- és hosszú távú célunk egy kisebb telephely létrehozása, ahová a lábadozó, esetleg átmenetileg karantént igénylő, vagy a még ideiglenes befogadóra várakozó kutyusokat elhelyezhetjük. A kezdeti tervek már megszülettek, és az első lépések is megtörténtek. Ezek tovább fejlesztéséhez kérjük támogatásodat, adományodat.

Egyesületünk a retriever fajtamentés magyarországi zászlóvivője. 2009 óta működik nonprofit, közhasznú egyesületként, kizárólag önkéntesek munkájára támaszkodva. Évente több, mint 200 retriever kerül gondozásunkba, majd végleges, szerető otthonba. Kialakult mentési metódussal, örökbeadási protokollal, folyamatos tájékoztatással végezzük tevékenységünket. Egy-egy kutya ellátása pár tízezer és több százezer forint között mozoghat. Fontos feladatunknak tekintjük a szemléletformálást és a felelős állattartás előre mozdítását is. Az örökbeadás folyamatán, kommunikációs csatornáinkon (honlap, facebook) és rendezvényeken keresztül igyekszünk ezt erősíteni. Ezzel a sétával erre is fel akarjuk hívni a figyelmet.

Adományozók listája

2019-09-05 fice az összeg nem publikus Puszcsi :)
2019-09-07 anonym 3 000Ft
2019-09-11 Kovácsné Éva 20 000Ft További sok sikert az áldozatos munkádhoz.
2019-09-26 Mi 10 000Ft Sikerüljön.

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​