Hajdu Beáta

TÁMOGASS!

Segítséget kérni menő

Egyéni események
folyamatos

Bodor Panna dramaturg, író, rendező barátnőm Hozzád, hozzám és az egész világhoz szól saját előadásán keresztül: MINDIG VAN KIÚT!
MERJ SEGÍTSÉGET KÉRNI!

Egy olyan darabot állít színpadra, melyet a saját lelki nehézségei, küzdelmei ihlettek. Ez az ő \\"Mentális Coming out\\" - ja.

Szerintem Te is megérted, átérzed, ha azt mondom, hogy az egyik legbátrabb dolog belátni, felvállalni, ha elakadtunk valahol az életünkben. Hát, még segítséget kérni!
Pedig igenis vannak olyan helyzetek, mikor túl mély a gödör és túl rövid a létra...

Panna története nekem is bátorságot adott ahhoz, hogy merjek közeledni önmagamhoz. Belátni, felvállalni és elfogadni az elakadást.
Egy szakember segítségével letettem egy csomó-csomó terhet. Minden egyes megválaszolt kérdés olyan lelkierőt és biztonságot ad, ami egész életemen végig kísér.
Őszintén mondom, a legérdekesebb utazás ez, amin valaha részt vettem!

Ha nehéz helyzetben vagy / voltál, vagy ismersz olyat, aki éppen valami nehézségen megy keresztül, de ha épp minden rendben van körülötted, tudd, hogy segítséget kérni nem ciki, hanem bátor dolog.

Én most Téged kérlek, hogy támogasd ezt a jóügyet, Bodor Panna előadását, mely az Ébredések Alapítvánnyal együttműködésben valósulhat meg.
Bármilyen kis adomány nagy segítség!

Köszönöm mindannyiótoknak!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Bodor Panna: A hisztérika című előadásának létrehozása és bemutatása a Mu Színházban.

Miért stigmatizáljuk a mentális betegségeket? Miért nehéz segítséget kérnünk, miközben a lelki sérülések is épp olyan valóságosak, mint a fizikaiak? Miért tabu még most, 2020-ban is a terápia és miért számít gyengeségnek, ha valamit nem tudunk egyedül megoldani? Ugyan egyre több közéleti szereplő beszél világszerte mentális zavarairól, mégis igen gyakori hozzáállás a tabusítás, illetve a közvélekedés, miszerint a láthatatlan problémák nem is léteznek, pedig az öngyilkosság még mindig vezető halálozási ok világszerte.

Készülő előadásunk egy mentális egészség coming out, vagyis egy igaz történeten alapuló kortárs drámai szöveg színpadra állítása, amely fanyar humorral és öniróniával mutat be szorongást, magányt és a terápiás folyamatok küzdelmeit.

Hiszünk abban, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről, valamint talán abban is segít, hogy az embert lássuk meg a különböző címkék és diagnózisok mögött, azt az embert, aki tulajdonképpen nem is annyira különbözik tőlünk.

Adományozók listája

2020-03-11 Hajdu Bea az összeg nem publikus
2020-03-11 Áron az összeg nem publikus Sok sikert!
2020-04-22 Szilvi 1 000Ft Adományozni menő

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-01-01

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.