Rényi Balázs

TÁMOGASS!

Segítsetek, hogy a bagi roma gyerekek is élményekkel gazdagodjanak

32. SPAR Budapest Maraton® - Fesztivál V4 Futóhétvége
2017.10.14.-15.

Kollegáimmal együtt futjuk idén a Spar Futófesztivált, amely nekem egyben a főpróbája is az első maratonomnak. Az extra motívációt a verseny és a közösségi feelingen túl valami magasabb cél adja.

Azt gondolom, hogy roma integrációt prioritásként kéne kezelnie minden regnáló hatalomnak. Ha máshogy nem megy, nekünk kell alulról építkezve elkezdeni.. Ebben vállal oroszlánszerepet a BAGÁZS, akik évek óta helyben próbálnak minél jobb körülményeket teremteni a rászorulóknak. segítsetek ti is, hogy a roma gyerekek is megéljhessenek olyan élményeket, amelyeket mi sokszor már természetesnek veszünk és támogassátok a futásomon keresztül az alapítványt!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Adj esélyt a változásra – a cigánytelepieknek és a többségi társadalomnak is!

“A távolság Budapest és Bag között 39 km. Ezt úgy négy óra alatt lefutom. A távolság egy cigánytelepi ház és egy egyetemi tanterem között jelenleg végtelen.”

A Bagázs Közhasznú Egyesület 2011 óta küzd a bagi telepen élő romák társadalmi integrációjáért. Mi egy olyan egyesület vagyunk, amelyik nem oszt pénzt, ételt vagy ruhát.

Személyes figyelmet adunk azoknak, akik eddig senkitől sem kaptak.

Mit csinálunk?

A bagi romatelep 400 mélyszegénységben élő lakójának segítünk lépésről lépésre előrejutni. Bizalmat építünk, motiválunk, és ami a legfontosabb: felelősséget ébresztünk a romatelepiekben, a helyiekben és a többségi társadalomban is.

Munkánkkal esélyt adunk a változásra – mind a kisebbség, mind a többségi társadalom tagjainak.

Programjainkról bővebben: http://www.bagazs.org/mit-csinalunk/

  

Mit értünk el eddig?

A BAGázs munkájának elmúlt 5 éve alatt nőtt az iskolába járók száma, az önmagukról gondoskodni tudók száma, csökkent az analfabetizmus, a bűnözés, és az adósságok mértéke. Komoly gazdasági és társadalmi haszna is van annak, ha sikerül önellátóvá tenni azt, aki eddig támogatásra szorult.

Miért támogasd a Bagázst?

Nem titkolt célunk volt, hogy a Bagon már sikeresen működő programokat, tapasztalatot és tudást továbbvigyük és egyre több romatelepet érjünk el.

Mérföldkőhöz érkeztünk: idén elkezdjük a munkát a dányi cigánytelepen is. Szeptemberben az IKSZ gyerekprogram mellett elindul a felnőttoktatás, adósságkezelés és Női Klub is Dányon.

Most rajtad a sor: támogass minket, és adj dobókockát azoknak, akik eddig kimaradtak a dobásból. Mert a jövő rajtad is múlik!

Adományozók listája

2017-10-09 anonim 10 000Ft Hajrá, Balázs!!
2017-10-09 anonim 10 000Ft Balikám, nagyon büszke vagyok rád, s jó futást kívánok neked
2017-10-12 Nagygyörgy András az összeg nem publikus Kifosztasz! Hajrá!