Károlyi László

Séta a Királynékért

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Károlyi László vagyok, 3 gyermek apja.
Nagyon önző ember vagyok, akit általában nem érdekel az emberek gondja.

DE

Van két lányom. Ők érdekelnek és akik előbb-utóbb (remélem utóbb) szülni fognak. És ha innen nézzük, nagyon sokunknak van lánya, anyja pedig mindenkinek, nekem is. Neked is. Szóval így érintettek vagyunk mind. Az nem igaz egyébként, hogy nem érdekel az emberek gondjai, de erős kezdés volt, lásd be.

Azt gondolom, hogy nagyon nehéz feladat egy (több) gyerek nevelése, kihordása, megszülése is.
Ezeket férfiként felfogni és elképzelni sem tudom, mennyire nehéz. Nekem egy orrporszívózás is kész sokk volt.

Sem a társadalmunk, sem az egészségügyünk nincs felkészülve a megfelelő támogatásra, de még a rendes párbeszédekre sem. Sokszor a traumatizált nőt hibáztatják, és sokszor senkinek nincs még elmondani sem, kivel mi történt, nem, hogy segítséget kaphassanak. Ők pedig a szégyennel, traumával együtt élnek, amit gyakran átadnak a lányaiknak, és így tovább.

Szóval én most azt kérem, hogy ha volt / van anyukád, akkor kérlek gondolkozz el azon,
hogy érdemes-e segíteni. Egy anya-beszélgetés költsége csak párezer forint, sokat tudsz segíteni, hogy mire én nagypapa leszek (sokára)
boldogabb anyák éljenek ezen a világon, konkrétan Veszprémben. És persze mindenhol máshol.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Találkozzunk EMMÁnál! EMMA Műhelyek az anyák közösségéért

Az EMMA Egyesületben 2010 óta dolgozunk azért, hogy a szülés, születés során mindenki emberséges bánásmódban részesüljön, hogy a gyermekvállalás időszaka minél örömtelibb és sérülésmentes legyen. A jelenlegi szülészeti ellátórendszer átláthatatlansága, a szokásjogon nyugvó ellátási rend úgy az anyáknál, mint a szakembereknél bizonytalansághoz és nehézségekhez vezet.

Az EMMA Műhelyt azért hoztuk létre, hogy azok a nők, akik nehéz vagy traumatikus élményeket éltek át a gyermekvállalásuk során, gyógyulni tudjanak. Műhelyeink olyan védett, ítélkezéstől mentes teret biztosítanak a nőknek, ahol szakértő moderálása mellett megoszthatják egymással élményeiket és érzéseiket. Az anyaság idején számtalan elvárásnak, kihívásnak kell megfelelniük, amikor életbevágó, hogy ne maradjanak magukra a kételyeikkel.

Egyesületünk célja ezzel a közösségi adománygyűjtéssel, hogy az eddig csak Budapesten elérhető EMMA Műhelyeket más városokba is elvigye, hogy Debrecenben, Székesfehérváron és Veszprémben is találkozhassanak egymással az anyák, és megtapasztalhassák a női közösség megtartó erejét, Ezáltal több nő kaphassa meg azt a figyelmet, biztonságos teret és szakértő odafordulást, amire szüksége van a szülés körüli időszakban.

Követeink támogatásával megvalósulhatnak közös céljaink. Adományoddal te is részese lehetsz ennek.

Támogasd az EMMA Műhelyt! Találkozzunk EMMÁNÁL!

 

Adományozók listája

2019-09-01 gergő 2 000Ft
2019-09-02 Bogi az összeg nem publikus ????
2019-09-30 Mariann az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​