Siketfajd

Siketfajddal az Auróráért!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Mi vagyunk a Siketfajd zenekar. Az Auróra pult mindkét oldalán rendszeresen találkozhattok velünk.

Támogasd az Aurórát, mert nagy szükség van erre a helyre!
Egy részről fontos, hogy legyen egy olyan tere a civileknek ahol szabadon cselekedhetnek, beszélhetnek és élhetnek másrészről kell egy hely ahol lehet zenélni, mert ebből is hiány van.

Sok zenekar nőhet ki még innen adjunk nekik esélyt!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Szabad teret a civileknek! - AURÓRA közösségi tér támogatása

Az AURÓRA 120 közösségi és civil program biztos anyagi hátterét fogja megteremteni adománygyűjtő követei és az Új Nap Új Remények adománygyűjtő akciójának segítségével.

Az elmúlt közel 5 évben a budapesti AURÓRA mint SZABAD TÉR évente több száz civil szervezet programjának adott otthont. Megannyi koncert, buli és más kulturális esemény mellett, a házban jelenleg is 12 civil szervezet irodája található meg a Budapest Pride-tól az olyan szervezetekig, mint a Roma Sajtóközpont, az Utcajogász vagy a Közélet Iskolája.

Az Auróra legfőbb célja, hogy teret adjon olyan közösségeknek, akik hisznek a társadalmi igazságosságban, és akik közösen dolgoznak egy egyenlőbb és szabadabb világért!

Az AURÓRA közösségi ház működése, és ebből adódóan a civil szervezetek irodáinak fenntartása és eseményei veszélybe kerültek egy vitatható körülmények között hozott határozat és a folyamatos önkormányzati támadások miatt. Az Auróra ugyanis a közösségi házban működő Kioszk vendéglátó egység működtetésének segítségével tud kedvezményes irodabérlést, termeket, eseményeket biztosítani az összes civil és kulturális szervezet és közösség számára.

A Kioszk pultjának 10 óra utáni bezáratása jelentős bevételkiesést eredményez, mely hosszú távon az AURÓRA ellehetetlenítéséhez vezet.

A bevételkiesés miatt fordulunk a közösségi finanszírozáshoz és reméljük a segítségetekkel átvészeljük ezt a nehéz időszakot, amely alatt  továbbra is zavartalanul működhet közösségi szabad térként az AURÓRA

 

Adományozók listája

2019-09-03 Bára Sotond az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​