Kopka Enikő Gréta

'Sima' utam az inklúzióért és a 'fordítottakért' - Tarts velem küldetésemben!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

2016-ban ismerkedtem meg az "Egyesület az Inklúzióért" csoporttal, munkájukkal, egy egyetemi karácsonyi összejövetel keretein belül, s amilyen gyorsan csak lehetett, önkénteseiknek körébe léptem. Elsőéves kommunikáció szakos hallgató voltam. Akkor még nem tudtam, mekkorát fog fordulni az életem - megszereztem a kommunikátori diplomám, napokon belül pedig elkezdem a gyógypedagógiai tanulmányaimat - sérült gyerekekkel (is) szeretnék foglalkozni. Az egyesülettel töltött idő alatt még jobban rádöbbentem, hogy ez az én utam, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy 100%-os támogatást kaptam és kapok ebben tőlük. Csodás látni a 'sima' gyerekek szemében megcsillanni a felismerést, hogy a 'fordított' gyerkőc is lehet játszópajtás, csak egy icipicivel több figyelmességre van szüksége.
A mai világ sokszínű - ahogyan mi is azok vagyunk benne, mitöbb, mi teszük olyan változatossá és ékessé. Mindegy, hogy simák vagyunk, vagy fordítottak - a lényeg az együtt (nem egymás mellett) élésünk, a másokra fordított időnk, az ítéletmentesség, a nyitottság.
Segítsétek most Ti is felajánlásaitokkal az egyesület munkáját - hisz azon dolgoznak, hogy mindannyian egy minél szebb és elfogadóbb világban élhessünk! A TÁMOGASS gomb megnyomásával az 'Egyesület az Inklúzióért' munkáját támogatod. Olvass róluk többet a www.egysimaegyforditott.com oldalon!
Keresd követtársaim történetét #soksimasokforditott hashtaggel a közösségimédia-oldalakon!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Sok Sima Sok Fordított - Toljuk együtt az inklúzió szekerét!

 

Az inklúzió ne legyen többé illúzió!

Kik vagyunk és mit csinálunk?  Sérült gyereket nevelő szülőkből és szakemberekből álló csapatunkkal már két éve viszünk óvodákba és iskolákba érzékenyítő foglalkozásokat fogyatékkal élőkről, valamint szervezünk inkluzív programokat vegyes képességű diákcsapatoknak és sérült gyerekeket nevelő családoknak. Abban hiszünk, hogy csak addig kelthet bármi rossz érzést az emberben, amíg az ismeretlen. Mottónk: Egy sima és egy fordított simán köthet barátságot! Ezt az elmúlt két évből számos példa támasztja alá.

Mire gyűjtünk? Fantasztikus visszajelzéseket kapunk minden foglalkozásunk végén a gyerekektől és a pedagógusaiktól, valamint sokszor izolált családoktól. Ezért tevékenységeink folytatására, új programtípusok megvalósítására gyűjtünk. Felkérést kaptunk, hogy szélesítsük célcsoportunkat a felső tagozatos és gimnazista diákok felé is. Szeretnénk még több inkluzív ötletünket megvalósítani, nagyobb tömegekhez is elérni, egyetemi képzésekre, cégekhez és akár fesztiválokra is eljutni, de ehhez sok munkaóra, modernebb eszközök és persze pénz kell. Régi vágyunk, hogy átadhassuk a know-howt más, spéci gyerekeket nevelő szülőknek, hogy saját régiójukban folytathassák a mi elkezdett építkezésünket - vagyis nem: pont a falak lebontását a sérült és ép társadalom között.

Hogyan segíthetsz? Jó ügyünk oldalán, bármely követünk lapján, a TÁMOGASS! gomb megnyomásával ajánlhatsz fel egy általad jónak látott összeget. Sok kicsi sokra megy! Előre is köszönjük! Itt találsz meg 

Előre is köszönjük! Itt találsz meg minket: https://www.egysimaegyforditott.com/ 
FB oldalunk: https://www.facebook.com/1sima1forditott/

  

Adományozók listája

2019-09-12 Anonim 5 000Ft Hajrá Enci! Hajrá jövő gyógypedagógusai!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​