Pál Renáta

Sok jó ember csodát tehet….

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Szinte a kezdetektől nyomon követem az egyesület munkáját, Gyöngyivel való barátságom apropóján is. Csodálom és tisztelem azt amit a hátrányos helyzetű gyermekekért tesznek.
A mai világban rengeteg dolog van amit támogatni lehet, az én szívemhez a gyermekek állnak a legközelebb. Magam is édesanya vagyok és gondolkodás nélkül vállaltam a nagykövet szerepét. Hiszek abban, hogy ők nem tehetnek arról, milyen körülmények között élnek, honnan jöttek. De hiszek abban is , hogy mi felnőttek rengeteget tehetünk azért, hogy ezen változtassunk.

Az, hogy ez egy Ökotábor megálmodásában ölt testet, egy másik égetően fontos problémát is felvállal. A környezetvédelem az egyik talán legaktuálisabb megoldásra váró feladat mindannyiunk számára.És ha ezek a gyermekek jövő nyáron részt vehetnek egy ilyen témájú táborban, szerintem egy kis lépést teszünk a megoldás útján. És ugye sok kis lépés…..

Én szeretném 3 kisgyermek táboroztatását megvalósítani ami 120.000 Ft-be kerül. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hiszen ha sok jó ember összefog, ott nagyon nagy dolgok történhetnek.
A kampányzáró eseménye 2019.október 5-i veszprémi hajnalséta a többi követtel. Az én vállalásom, hogy ezt a sétát jelmezben teszem meg.


Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

ÖKOsodj Velünk! nyári tábor

Együtt a hátrányos helyzetű gyermekekért és a hátrányos helyzetű környezetünkért!

Segíts nekünk 2020. évi nyári táborunk megvalósításában! ÖKOsodj Velünk nyári táborunkban hátrányos helyzetű gyermekek szórakozását, élmény alapú oktatását kötjük össze természet- és környezetvédelmi nevelésükkel. Egyesületünk számára a két legfontosabb témát kötjük össze ebben az egy hétben. Segítünk olyan gyermekeknek egy gondtalan, élményekkel teli egy hetet biztosítani, akiknek a szülei ezt saját költségükön nem tudják megoldani, eközben pedig utat mutatunk nekik, hogyan tudják hétköznapjaikban is óvni környezetüket.

A magyar társadalom közel 30 %-a él napi nélkülözésben. A nélkülöző családok még kevesebb gondot fordítanak a természet- és környezetvédelemre. A gyermekeken keresztül szeretnénk a családokat is tájékozottabbá, környezet tudatosabbá tenni.

Aki az ÖKOsodj táborunkat támogatja két célt is támogat! A hátrányos helyzetű gyermekek nyári élményeinek támogatása mellett lehetővé teszi, hogy együtt változtassunk a gyermekek és felnőttek gondolkodásán egy élhetőbb bolygó érdekében. Szeretnél te is a részese lenni?

Adományozók listája

2019-09-08 Bettina 2 000Ft
2019-09-11 Anonim 10 000Ft
2019-09-12 Janka 2 000Ft
2019-09-20 Gy és Á 5 000Ft BOLDOG SZÜLLINAPOT KÍVÁNUNK!
2019-09-20 Edit 3 000Ft Boldog szülinapot, Reni!
2019-09-21 Kocsmaturi 6 500Ft
2019-10-05 anonim 1 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​