Tamás és Kriszti

STOP MŰANYAG - csak EGYÜTT sikerülhet!!!

XIII. NN ULTRABALATON
2019.05.10. - 2019.05.12.

Minden PERC-ben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba, hazai folyóvizeink is mikroműanyaggal szennyezettek. A világ belefullad az eldobható műanyagokba!
A szelektív hulladékgyűjtés nekünk természetes, gyermekeink is ebben nőnek fel. Sokan azonban nemhogy nem tesznek semmit a szennyezés ellen, nincsenek is tisztában az eldobható műanyagok okozta problémával.
Mondjunk NEM-et az eldobható műanyagokra a mindennapokban is: ne kérjünk szívószálat, műanyag táskát; kerüljük, amennyire csak lehet a PET palackokat, ismerjük meg a műanyagmentes, újra használható tárgyakat: pl. fából, textilből, bambuszból, stb.

Azért csatlakoztunk a Greenpeace Fuss Velünk! mozgalmához, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünket fenyegető veszélyekre. Ketten együtt, a 13. NN UltraBalaton-on gyűjtjük a kilométereket, a Ti segítségetekkel pedig a magyarországi Greenpeace mozgalmat tudjuk segíteni a műanyagok elleni küzdelemben.

Kérjük, hogy támogassátok Ti is ezt a Jó ügyet, akár csak egy kávé árával is! Adakozz TE is!
CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET!

Tamás és Kriszti
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

MONDJUNK NEMET AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGOKRA!

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Tilalmakra van szükség, és csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot.

Itt az idő, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek! Azon dolgozunk, hogy a magyar termékdíj-törvény idei reformja az egyszer használatos műanyagok csökkentésére ösztönözzön - lakosságot, ipari és kereskedelmi szereplőket egyaránt.

Kérjük, segíts te is ebben nekünk, jelentkezz Futókövetnek vagy támogasd munkánkat Futóköveteinken keresztül!

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2019-04-26 anonym 10 000Ft Sok sikert!
2019-04-26 Tamás 10 000Ft :)
2019-05-08 Tamás 5 000Ft ;)

Kapcsolódó esemény - XIII. NN ULTRABALATON

2019-05-10

2019-ben 13. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.