Szabó Donát

Szervátültetett fiatalokért

Óbudai Futófesztivál
2017.04.22-2017.04.23.

Szabó Donát vagyok, 24 éves múltam és 5 éve vagyok veseátültetett. A sikeres transzplantáció után kezdtem el atletizálni a szervátültetettek között, később versenyezni is elkezdtem és lehetőségem volt részt venni – a magyarországi versenyeken kívül – a Szervátültetettek Európa Bajnokságán és világbajnokságán is.
Vesetranszplantált atlétaként sok nehézséggel kellett szembenéznem az évek során, de a célom mindig ugyanaz: a saját eredményeimen javítani, önmagamat legyőzni. Ez hol sikerül, hol nem sikerül, a legbüszkébb a tavalyi évben az Európa Bajnokságon szerzett bronzérmemre vagyok, melyet 200 méteres síkfutásban nyertem.
Az atlétikapályán együtt versenyzek a transzplantált „kicsikkel” és az úszó gyerekeket is személyesen ismerem. Mindannyian túl vagyunk eddigi életük legnagyobb megmérettetésén: a transzplantáció előtti időszakon és a szervátültetésen. Jó érzés sportolni, versenyezni látni ezeket a gyerekeket, hiszen veseátültetettként tudom, hogy mi minden van mögöttük.
Lelkesek, szorgalmasan és csillogó szemmel akarnak nyerni. Szerintem sikerülni fog nekik és nagyon nagy örömmel állok a Trappancs Egyesület nagykövetei közé, mely azt a célt szolgálja, hogy ők is eljussanak a Szervátültetettek Világbajnokságára.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A szervátültetett bajnokokért

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

TRAPPANCS Szervátültetett Gyerekek Rehabilitációs és Sportegyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hozzásegíti a szervátültetett tinédzsereket ahhoz a teljes élethez, amire az új szervvel esélyt kaptak: lelki és testi rehabilitáció, középpontban a sport szeretetével, a valahova tartozás érzésével. 

A szervátültetett fiatalok  gyermekkoruk nagy része a betegségről, kórházról, fájdalomról, korlátokról szólt. A sikeres szervátültetés után egy új világ nyílik ki számukra, ahova a betegség kapcsán megcsappant önbizalommal lépnek, amely erősítésének egyik legjobb lehetősége a rendszeres sportolás, a versenyeken való részvétel és siker.

Tudj meg minél többet az egyesületünkről, a rehabilitációs és sporttevékenységünkről, illetve a szervátültetett és szervre váró sportolóinkról: http://trappancs.hu

Indulj velünk, hogy Ők is indulhassanak!

  

Adományozók listája

2017-03-17 anonim 10 000Ft Hajrá Doni!
2017-03-27 anonim 30 000Ft Doni,remélem sikerül a kijutás!
2017-03-28 Anonim, a tág családból 10 000Ft Doni, tarts ki, Isten áldjon! Ami Neked siker, az számít, nem a másokhoz képest mért eredmény! Számomra elismerésre méltó, amit és ahogy teszel!
2017-03-28 anonim 50 000Ft Hajrá Doni!

Szuper látni, hogy egyre sportosabb, kitartóbb és sikeresebb vagy ;) :D Példát mutatsz mindenki számára!
Kitartást és sok sikert kívánunk a felkészüléshez és a szerepléshez :)
2017-03-28 anonim 30 000Ft Futás ki! :)
2017-03-29 E 40 000Ft