Dr. Rokszin Richárd "Ricardo"

Szervàtültetett gyerekek és bajnokok

Óbudai Futófesztivál
2017.04.22-2017.04.23.

3 éve dolgozom szervátültető sebészként Szegeden, előtte 10 évig voltam általános sebész. 5 éve kezdtem el futni, 3 éve triatlonozom, a sport a mindennapjaim része.
Vesetranszplantáló sebészként minden sikeres szervátültetés megszokhatatlanul megható érzés, hiszen a beültetett vese a kezeink között kel új életre, ezzel hozzásegíti a beteget egy új, teljesebb élethez.
Ez az érzés hatványozottan igaz a gyermekeknél, akik a szervátültetés előtt korlátok között, gyakran kórházban élték az életüket. A sikeres veseátültetés után kinyílik a világ számukra és végre minden olyasmit csinálhatnak, amit a kortársaik. Fantasztikusnak tartom, hogy elkezdenek sportolni, majd a varázslat folytatódik és nemzetközi versenyeken is lehetőségük van részt venni, ebben a Trappancs Egyesület segíti őket és én boldogan állok futó nagykövetként ezzel a félmaratonnal a Trappancs sportolók mellé.

A szervátültetettek világbajnokságának utolsó napján kerül sor életem eddigi legnagyobb versenyére, amiről öt éve álmodom: a hosszú távú triatlonra, ami a köztudatba IRONMAN néven vonult be (3800 m úszás - 180 km kerékpár - 42,195 km futás).
Tavaly egy baleset miatt nem tudtam részt venni rajta.
Életem legnagyobb kihívásához rendkívüli erőt fog adni a szervátültetett gyerekcsapat világbajnokságon elért sikere - mert nincs kételyem.
Meg tudják csinálni. Meg tudom csinálni. 🙂

Köszönöm, hogy segítséget adtok abban, hogy az ifjú szervátültetett bajnokaink eljussanak júniusban a Szervátültetettek Világbajnokságára!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A szervátültetett bajnokokért

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

TRAPPANCS Szervátültetett Gyerekek Rehabilitációs és Sportegyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hozzásegíti a szervátültetett tinédzsereket ahhoz a teljes élethez, amire az új szervvel esélyt kaptak: lelki és testi rehabilitáció, középpontban a sport szeretetével, a valahova tartozás érzésével. 

A szervátültetett fiatalok  gyermekkoruk nagy része a betegségről, kórházról, fájdalomról, korlátokról szólt. A sikeres szervátültetés után egy új világ nyílik ki számukra, ahova a betegség kapcsán megcsappant önbizalommal lépnek, amely erősítésének egyik legjobb lehetősége a rendszeres sportolás, a versenyeken való részvétel és siker.

Tudj meg minél többet az egyesületünkről, a rehabilitációs és sporttevékenységünkről, illetve a szervátültetett és szervre váró sportolóinkról: http://trappancs.hu

Indulj velünk, hogy Ők is indulhassanak!

  

Adományozók listája

2017-03-14 Baggio 55 555Ft Hajrá Ricardo! :-)
2017-03-14 Szanyi Tímea 10 000Ft Mert együtt többre vagyunk képesek! :-)
2017-03-14 Horváth család 5 000Ft Sok sikert Doki!
2017-03-14 anonim az összeg nem publikus
2017-03-28 Kati 2 445Ft Hogy kerek legyen, mert szeretjük a kerekeket:-)