Judák Márti

TÁMOGASS!

Szívemben fa lakik

JÖN őszi faültetés
2019.10.01-2019.11.30.

Hogy mindenki az esti sétái közben mélyeket tudjon lélegezni, a friss és tiszta levegőbe.
\\\\\\\\"Egy év leforgása alatt egy átlagos fa 12 kilogramm szén-dioxidot lélegzik be, és egy négyfős családnak elegendő mennyiségű oxigént lélegzik ki.\\\\\\\\"
Mindezt miért?
Mert szeret, szeret itt élni és önzetlenül ad.
Sétáim során mindig megölelek egy fát minimum, ha a gyermekemmel vagyok, akkor kb. most is sétálnánk és fákat ölelgetnénk.
Mint az már az iskola padot koptatva a suliban megtapasztaltuk, hogy a tábla zöld színe mennyire nyugtat. :)
Gondoljunk bele mi is lett volna, ha ezt a zöld színt a fák lombkoronája váltja fel. Ahogy nap, mint nap a levelek táncát nézve, hallgatva, ahogy szél halk zenét csilingeltet velük, bőrünket simogatva.
Lelkünknek jót tesz, jót tesz az Anya Természetnek, azzal, hogy megőrzi víz tartalékainkat. Óv az elsivatagosodás ellen.
Szépen is néznénk ki.
Adjunk hálát Nekik.

A JÖN Alapítvánnyal karöltve kampányolok a FA ÜLTETÉS mellett.
Ahhoz, hogy Budapesten egy már faiskolában nevelkedett facsemetét közterületen elültessünk min 50ezer forintra van szükség.
Hisz együttműködést kötött az Alapítvány az FKF-Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársasággal, hogy miután a megvásárolt facsemetét , elültettük az általunk kiszemelt közterületen Ők azt gondozzák. Teszem azt naponta locsolják, megmetszik, amikor szükséges, gondoskodnak róla. Mindezeknek a munkálatoknak ára van, amihez pénzt szeretnék gyűjteni.

Kérlek támogass abban, hogy 2 általam kiválasztott közterületen az általam kívánt facsemete (megsúgom a platánfa az egyik szívemcsücske) gondozás alá kerülhessen Budapest szívében. A 2 fa egyikét Luca lányomnak, másikat pedig Nektek ajánlom fel.

Segíts, hogy minél tisztább levegővel tölthessük meg testünk és lelkünk.

A 2 fa ára: 100000 ezer forint
Az összes többi összegyűjtött adományból pedig a JöN Alapítvány munkásságait támogathatjátok illetve facsemeték megvásárlását, melyeket különböző helyeken kívánok elültetni, gondos kezek ápolása alá.


Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Faültetés a tiszta levegő és a zöld környezet záloga

Faültetési Nagyköveti programot hirdet a JÖN Alapítvány a tiszta levegő és a zöld környezet megteremtéséhez. Gondolva a következő generációra is, hogy egy szebb és tisztább környezetet teremthessünk számukra. Célunk a lakosság bevonásával minél több fa ültetése közterületeken és erdőkben az illetékes szervek bevonásával.

A klímaváltozás korában a világunkban tomboló erdőtüzek, fakivágások korábban egyre nagyobb igény van a jó ügyekre, ilyen számunkra a faültetés népszerűsítése. Környezetvédelmi szervezetünk Ne égess, komposztálj őszi szemléletformáló kampányának részeként meghirdetjük, a JÖN Faültetési Nagyköveti programot, aminek sikeressége esetén a résztvevő (j)önkéntesek sikeres adománygyűjtései után faültetési eseményeket szervezünk októberben és novemberben.

Az eseményeket az illetékes szervekkel egyeztetve a lehető legoptimálisabban, leginkább költséghatékony módon szervezzük meg, hogy minden adomány jó helyre kerüljön és jövő év tavaszára Magyarország zöldebbé váljon.

Csak annyit kérünk, hogy a jelentkező Faültetési Nagykövetek, minél több támogatást gyűjtsenek össze, mivel a szakszerű faültetések komoly összegeket emészthetnek fel.

A programról bővebben a honlapunkon:
https://jonalapitvany.hu/faultetes-tiszta-levego-zold-kornyezet/
 

Adományozók listája

2019-09-12 Virág az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - JÖN őszi faültetés

2019-09-01

Csatlakozz a JÖN közösségi faültetéseihez!

A környezetvédelmi szervezetünk felismerve, hogy a lakosság körében egyre nagyobb az igény a faültetési lehetőségekre így idén kiemelt figyelmet szentelünk számára az őszi szemléletformáló kampánya elemeként.

Légy a JÖN faültetési nagykövete
– Mi megszervezzük a faültetési akciódat
– A kiültetett fára felkerül a neved
– Biztosítsuk a fa rendszeres gondozását

Hova tudsz a segítségünkkel ültetni?
– Helyszín lehet közterület vagy erdő
Mit kérünk Tőled?
– Neked csak annyi dolgod van, hogy jelentkezel a programunkba
– A jougyekert.hu honlapon regisztrálsz
– Barátaid, ismerőseid körében gyűjtést rendezel a jó ügyért