Széles Kinga

Szülinapomra ne bort vegyetek, hanem szebb jövőt néhány gyereknek!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Évek óta figyeltem az InDaHouse önkéntesek munkásságát, vágyva a hozzájuk való csatlakozásra, de valahogy mindig akadt valami \"fontosabb\" dolgom hétvégente. Viszont a tavalyi tanév végén én is eljutottam Hernádszentandrásra, önkéntesként. Csodálatos embereket ismertem meg, akik havonta/két havonta ott töltenek egy-egy hétvégét és szeretettel, odaadással fordulnak a gyerekekhez. Idén elkészül a Tanoda, amit 2018 tavaszától építenek adományokból, rengeteg önkéntes kitartó munkájával. Én azt vállaltam ez évre, hogy havonta egy hétvégét velük töltök és a koragyerekkori csapatot erősítem. A szervezet Hernádszentandrás és környékéről 100 gyermek felzárkóztatását vállalta, bízunk benne, hogy a jövőben növekedhet ez a szám.
\"Az egyesület célja, hogy minden gyerek egyenlő esélyekkel rendelkezzen és felnőttként önmegvalósító életet élhessen függetlenül származásától, lakóhelyétől, anyagi helyzetétől, családja lehetőségeitől.\"
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

1 év tanodai és koragyekkori fejlesztés 100 hátrányos helyzetű gyereknek

Az InDaHouse Hungary önkéntes program 2014 óta dolgozik hátrányos helyzetű gyerekekkel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, 4 kis faluban. Koragyerekkori és a tanodai foglalkozásokat tartunk 100 helyi gyerekeknek.

Az óvodás és kisebb gyerekekhez és családjukhoz házhoz járnak önkénteseink koragyerekkori fejlesztő foglalkozásokat tartani, azzal a céllal, hogy a gyerekek iskolához szükséges készségeit fejlesszék.

A tanodai programunkban hétvégente tartunk egyénre szabott fejlesztő foglalkozásokat az iskolás gyerek számára. Minden gyerek számára képességeinek és érdeklődési körének megfelelő feladatlapot készítünk hétről hétre. A gyerekek egyéni fejlesztését mentorálással kísérjük. 

Az adománygyűjtő kampányunkban ezeknek a fejlesztő foglalkozásoknak a fenntartási költségeire gyűjtünk. Kérünk, hogy támogasd a jó ügyünket te is!

Programunkról bővebben: https://indahousehungary.hu/rolunk/


Adományozók listája

2019-09-05 tavasztündér az összeg nem publikus
2019-09-05 Orsi 20 000Ft Szuper ötlet. Köszi Kinga!!
2019-09-05 anonym 20 000Ft
2019-09-07 papirpuma 5 000Ft Hajrá a jó ügyért!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​