Mandevillené Keresztényi Gizella

Szűréssel a rák ellen

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

- Több rákbeteg családtagomat gondoztam nagy odaadással, de csak most éreztem át igazán az ő lelkiállapotukat, amikor engem is közvetlenül érintett meg a betegség eshetősége.

- A kivizsgálásom időszakában alakult meg a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete. Beléptem, mert megkapott a fő célkitűzésük, a rákbetegség megelőzése, a szűrések fontosságának hirdetése a megelőzés fontossága.

- Azért vállaltam a követes adománygyűjtésben való részvételemet, hogy minél többeknek megadhassuk a lehetőséget a szűréseken és tájékoztatókon való részvételre. Kérem ezért az anyagi támogatást a fentiek megvalósításához.

- Nem az a fontos hogy mennyivel sikerül hozzájárulni a fenti cél eléréséhez, hanem az, hogy anyagi lehetőséghez képest bármily kis összeggel (vagy akár naggyal is) segítséget kapjunk az ügyünk megvalósításához.

- A magam részéről vállalom, hogy 2019. október 5-én hajnalban csatlakozva a Liga többi követéhez felsétálok a Gellérthegyre. Továbbá vállalom, hogy ez év végéig részt veszek egy tájfutó versenyen.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Cselekedjünk a rák ellen – 2019

A rákbetegség napjaink egyik legnagyobb kihívása. Szinte minden család és munkahely érintett valamilyen módon és egyre gyakrabban fordul elő fiatalabb korban.

Hiszünk abban, hogy megelőzéssel és korai felismeréssel sok ember életét menthetjük meg és így lényegesen több ember élhet hosszabb ideig és jobb életminőségben!

Célunk, hogy 2019-ben a megelőzéssel és a korai felismeréssel kapcsolatban minél több emberhez eljuttassuk a Magyar Rákellenes Liga legfőbb üzeneteit:

- a daganatos betegségek egyharmada megelőzhető (Európai Rákellenes Kódex)
- az időben felismert daganatok eredményesebben kezelhetők (önvizsgálatok, szűrések)

Ez a tudás azonban csak akkor ér valamit, ha azt cselekvéssé váltjuk. Ezért február 4-én, a Rákellenes Világnapon meghirdettük, hogy 2019 legyen a cselekvés éve!

Alapszervezeteink és Segítő Szolgálataink évente több száz programot tartanak egészségmegőrzés, megelőzés és korai felismerés témában.

Az iskolákban önkénteseink segítségével a fiatalok játékos módon ismerhetik meg az egészséges életmód és a rák megelőzésének legfontosabb szabályait. (Mozgás, elhízás, méhnyakrák és HPV oltás, dohányzás, alkohol, emlő- és here önvizsgálat, nap- és UV védelem, egészséges táplálkozás.)

Felhívjuk a figyelmet a szervezett méhnyakrák, mellrák és vastagbélrák szűréseken való részvételre, valamint méhnyakrák, bőrgyógyászati, szájüregi és prosztata szűréseket szervezünk a helyi lakosságnak, mert a szűrés életet menthet!

Munkánkban mindenkire számítunk, hogy tegyen többet a saját egészsége érdekében és segítsen eljuttatni ezeket az üzenetet másokhoz is.

Cselekedj Te is, támogasd munkánkat!

További információk:
https://rakliga.hu/
https://eukodex.rakliga.hu/

 

Adományozók listája

2019-09-30 Gödöllői Kerbarátok-Gizi 12 200Ft hajrá a jó ügyért
2019-10-10 Meridián 1 Gödöllő 2 500Ft Hajrá!
Tegyünk többet az egészségünkért
2019-10-10 Meridián 2 Gödöllő CH az összeg nem publikus Jó szívvel az ügyért.
2019-11-06 Máté Éva 2 000Ft További sikeres gyüjtést
2019-11-20 DR. Gémesi György Polgármester 20 000Ft Hajrá sok sikert!
2019-11-27 Gödöllői Honvéd Klub 5 310Ft Csak igy tovább
2019-11-27 DUFEX az összeg nem publikus Drukkolunk!
2019-11-27 Kecskés Judit 5 000Ft Drága Gizike! Nekem Te vagy a garancia, ami mellé Te odaállsz, az nekem abszolút \"JÓ ÜGY\"! Továbbra is tisztetelettel adózom példaértékű tettrekészséged, hihetetlen energiád előtt, sok sikert kívánok!
2019-11-30 Németh Ildikó 5 000Ft Sok sikert!
2019-12-19 Mandevillené Keresztényi Gizella az összeg nem publikus Ez az én hozzájárulásom a követes tevékenységemen túl. Köszönöm minden felajáfelajánló adományát melyet a szűrés elvégzése céljára adott.

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​