Czenthe Anna

Támogasd egy Indahouse-os kisgyerek tanulását egy éven keresztül

"Új Nap - Új Remények" 2018
2018.09.29.

A minőségi oktatásnak hatalmas jelentősége van gyerekkorban, az iskolában megtanult tananyag mellett sok mást is magukba szívnak a gyerekek, másokkal együtt élni, viselkedési mintákat, feldedezik saját magukat, kinyílik a világ, megtanulnak saját véleményt formálni, és mindaz, amit gyerekkorukban tanulnak és tapasztalnak, az egész életükre meghatározó lesz. Az oktatási rendszernek nagy hatása van arra, hogy milyen lesz a jövő generációja.

Szívügyem, hogy azok a gyerekek is jó színvonalú oktatást kapjanak, akik hátrányos helyzetű régióban élnek. És pont ezt csinálja az Indahouse, nagyon hitelesen és hosszútávon tervezve, a Borsod megyei Hernádszentandráson. Minden hétvégén önkéntesekkel leutaznak a faluba, és ott együtt tanulnak a gyerekekkel, illetve korai gyerekkori fejlesztést tartanak a kisebbenek. Működik mentorprogram, és őszre felépül adományokból és önkéntes munkából az Indahouse saját háza, hogy reményeink szerint hosszútávon is maradhassunk a faluban és segíthessünk a gyerekeknek.

Április óta önkénteskedem az Indahousenál, tanítottam gyerekeket a tanodában, raktam téglát az épülő házban, és ősztől Németországból rendszeresen fogok skype-on tanítani egy kislányt.

Ahhoz, hogy egy gyerek egy éven keresztül járhasson hozzánk, annak évi 75 000 Forint költsége van (benzin, internet, stb). Vállaltam, hogy a barátaim, rokonaim támogatását kérve összegyűjtöm ezt az összeget egy gyereknek. A célunk, hogy az eddigi 90 gyerek mellé még 20 bekerüljön a várólistáról - igen, ilyen is van, ami mutatja a program népszerűségét :)

Szóval kérlek támogassatok minket, jó helyre kerül :)

A kampány az "Új nap, új remények" c. esemény része, ahol az adománygyűjtő követek vállalták, hogy szept. 29-én reggel 5-kor felsétálnak a Gellért-hegyre a napfelkeltében. Mivel én akkor már Lipcsében leszek, ott fogok sétálni ugyanebben az időben. https://www.facebook.com/events/2051024341838905/


Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

5880 óra fejlesztés 110 gyereknek 10 hónap alatt

A SZIA InDaHouse önkéntesei minden pénteken este hatkor elindulnak egy borsodi faluba, hogy a hétvégéjüket gyerekek fejlesztésének szenteljék.

A 2018/2019-es tanévben 110 szegénységben élő gyereknek összesen 5880 órányi fejlesztő foglalkozást fogunk megtartani.

Ahhoz, hogy 1 gyerek 1 tanéven keresztül részt vehessen a programunkban, 75.000 forintra van szükség.

Gyerekenként 75.000 forintból ki tudjuk fizetni az utazás, a önkénteskoordináció és a szakmai munka költségeit egy tanéven keresztül.

Segíts, hogy az a hosszú távú munka, amit 4 évvel ezelőtt elkezdtünk, idén is gond nélkül folytatódhasson!

Segíts, hogy a tavalyi bemutatkozó videónkhoz képest 90-ről 110-re tudjuk növelni a hozzánk járó gyerekek számát

 

Adományozók listája

2018-08-17 anonym 5 000Ft
2018-08-23 anonym az összeg nem publikus
2018-08-23 anonym az összeg nem publikus
2018-08-23 anonym 2 000Ft Remélem ezzel is előbbre vagy:)
2018-09-21 anonym 1 000Ft

Kapcsolódó esemény - "Új Nap - Új Remények" 2018

2018-09-29

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2018. szeptember 29. (szombat), időpontja, tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.37 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​