Varga Ferenc

Támogasd te is merész álmunkat!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Négy, talán öt éve Sógorék fogadtak örökbe egy idősebb Labradort, majd egy Golden Retrievert is. Tőlük, általuk hallottam először a Retriever Rescueról. Innentől az egyesület retrieverhelp.hu fórum oldalának lelkes olvasója, majd az egyesület támogatója, később örökbefogadója, és mára önkéntese lettem. Most társaimmal, a Retriever Rescue önkénteseivel gondoltunk egy merészet, és elhatároztuk, hogy közösen 1,7 millió Ft adományt gyűjtünk össze, amiből a Retriever Rescue fajtamentő egyesület telephelyének létrehozását támogatnánk.
Az egyesület ma saját telephely híján, a mentési programba bekerülő kutyákat -ideiglenes, majd végleges gazdákhoz történő elhelyezés előtti köztes időszakban- állatkorházakban panziókban helyezi el. Ez az elhelyezési mód a maga magas költségeivel pont a mentési programba való bekerülésre váró kutyák elől veszi el a lehetőséget. Márpedig mentésre szoruló kutya köszönhetően a szaporítók „áldozatos munkájának” nagyon sok van.

Azt látni és tudni kell, hogy mi a Retriever Rescue önkéntesei most nem csak egy egyszeri project megvalósításában, hanem egy hosszútávú program beindításában gondolkodunk. Egy telephelyet álmodtunk meg, ahol a mentett kutyák méltó körülmények között tölthetik el azt az időszakot amig az egyesület által felállított kötelező orvosi protokollon átmennek, majd szocializálódhatnak, és alapképzést is kaphatnak.

Ezen fórumon most ezért szeretnék adománygyűjtést szervezni a Retriever Rescue részére, hogy ez a részetekre támogatásra ajánlott, általam oly sokra tartott egyesület programja mielőbb megvalósulhasson.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Gyalogoljunk az árva retrieverekért és a felelős állattartásért!

A kampány során célunk 1.7 millió Ft összegyűjtése

  1. Labrador és golden retrieverek mentésére, ellátására, orvosi költségeik fedezésére,
  2. a felelős állattartás terjesztésére, felvilágosításra,
  3. egy telephely létrehozására.

A Retriever Rescue nem rendelkezik olyan hellyel, (telephely, panzió) ami megfelelő lenne mentvényeink számára a gazdisodásig, és sajnos néha hetekig-hónapokig várjuk a megfelelő érdeklődő jelentkezését. Kutyáink ideiglenes befogadóknál vagy panzióban kerülnek elhelyezésre. Így alaposabban megismerhetjük őket, viszont férőhelyeink száma limitált. Közép- és hosszú távú célunk egy kisebb telephely létrehozása, ahová a lábadozó, esetleg átmenetileg karantént igénylő, vagy a még ideiglenes befogadóra várakozó kutyusokat elhelyezhetjük. A kezdeti tervek már megszülettek, és az első lépések is megtörténtek. Ezek tovább fejlesztéséhez kérjük támogatásodat, adományodat.

Egyesületünk a retriever fajtamentés magyarországi zászlóvivője. 2009 óta működik nonprofit, közhasznú egyesületként, kizárólag önkéntesek munkájára támaszkodva. Évente több, mint 200 retriever kerül gondozásunkba, majd végleges, szerető otthonba. Kialakult mentési metódussal, örökbeadási protokollal, folyamatos tájékoztatással végezzük tevékenységünket. Egy-egy kutya ellátása pár tízezer és több százezer forint között mozoghat. Fontos feladatunknak tekintjük a szemléletformálást és a felelős állattartás előre mozdítását is. Az örökbeadás folyamatán, kommunikációs csatornáinkon (honlap, facebook) és rendezvényeken keresztül igyekszünk ezt erősíteni. Ezzel a sétával erre is fel akarjuk hívni a figyelmet.

Adományozók listája

2019-09-09 Nem fontos 5 000Ft Jó ügy, jó kezekben:-)
2019-09-21 DurstPanni 5 000Ft
2019-09-25 Peru es gazdái 5 000Ft
2019-09-26 Hajni és Zsolt 100 000Ft Hogy a Retrieverek álmai megvalósulhassanak!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​