Mentális egészség coming out

TÁMOGASS!

Te kinek mondanád el? Mentális egészség coming out

Egyéni események
folyamatos

Bodor Panna barátom egy hihetetlenül bátor döntést hozott, mikor a saját küzdelmeiről, démonjairól, mélypontjairól írt egy drámát és elszánta magát, hogy színpadra viszi. A téma nagyon közel áll hozzám és az igazság az, hogy jóval több emberhez, mint azt gondolnánk. Szerencsés az az ember, aki még nem érezte magát végtelenül elveszettnek, önmaga ellenségének, egy teljesen más nyelvet beszélő lénynek, aki nem találja a hangot nem csak a környezetével hanem saját magával. Szerencsés, ha nem érzett állandó, szűnni nem akaró félelmet, ha nem tapasztalta azt a fájdalmas ébredést, mikor fizikai képtelenség, hogy kikeljen az ágyból. Ha nem érezte azt a tudathasadásos állapotot, amikor a tudat egyik fele győzködi önmagát, hogy minden rendben, fel kell állni, míg a másik fél tehetetlenül lebeg a feleslegesség és a semmi folyamában. Amikor segítségért kiált az ember, de a száján lakat, mert ezt nem tudja elmagyarázni. Senkinek. Nincsenek rá szavak. Csak az állandó fájdalom. Talán a legfájdalmasabb válasz erre: Szedd össze magad!
Sokan vannak. Sokan vagyunk. Gyakran érezzük, hogy nincs hely, vagy szó a világban ami elmondaná helyettünk ezt a megfogalmazhatatlant.
Ezért fontos, hogy készül egy őszinte, hiteles, igaz történeten alapuló előadás, ami azokhoz is szól, akik keresik a kiutat, illetve azokhoz is, akik nem ismerik fel a segélykérő hangokat.

Kérlek segíts, hogy Bodor Panna Hisztérika c. előadása létrejöhessen, mely az Ébredések Alapítvánnyal együttműködésben áprilisban szárnyra kel.

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Bodor Panna: A hisztérika című előadásának létrehozása és bemutatása a Mu Színházban.

Miért stigmatizáljuk a mentális betegségeket? Miért nehéz segítséget kérnünk, miközben a lelki sérülések is épp olyan valóságosak, mint a fizikaiak? Miért tabu még most, 2020-ban is a terápia és miért számít gyengeségnek, ha valamit nem tudunk egyedül megoldani? Ugyan egyre több közéleti szereplő beszél világszerte mentális zavarairól, mégis igen gyakori hozzáállás a tabusítás, illetve a közvélekedés, miszerint a láthatatlan problémák nem is léteznek, pedig az öngyilkosság még mindig vezető halálozási ok világszerte.

Készülő előadásunk egy mentális egészség coming out, vagyis egy igaz történeten alapuló kortárs drámai szöveg színpadra állítása, amely fanyar humorral és öniróniával mutat be szorongást, magányt és a terápiás folyamatok küzdelmeit.

Hiszünk abban, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről, valamint talán abban is segít, hogy az embert lássuk meg a különböző címkék és diagnózisok mögött, azt az embert, aki tulajdonképpen nem is annyira különbözik tőlünk.

Adományozók listája

2020-03-09 Petra az összeg nem publikus hajrá!
2020-03-09 Péter az összeg nem publikus Sok sikert!:)
2020-03-09 Kritya az összeg nem publikus Sok sikert!
2020-03-09 anonym az összeg nem publikus Sok sikert!
2020-03-11 Misi 10 000Ft ????
2020-03-11 anonym 2 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-01-01

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.