KertészReni

Tekerjünk az újszülöttekért!

Egyéni események
folyamatos

Kedves ismerősök és barátok!

Szeptember 25-én egy jó ügyért kerékpározunk Ópusztaszerről Szegedre a kollégáimmal.
A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványát szeretnénk támogatni az esemény keretein belül.

Kérlek Titeket, amennyiben módotok van rá, anyagilag támogassátok az Alapítványt!
Amennyiben a BP-nél dolgozol, az utalás alkalmával a neved mögött tüntesd fel a 'BP' rövidítést. Jó hír, hogy ezeket az adományokat a cég megduplázza :)

Előre is köszönöm a támogatást!

Reni
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Pedálozás az újszülöttekért

Néha egy emberi élet csak másodperceken múlik. Odaér a segítség, vagy sem? Mennyire soknak tűnik az idő, míg egy mentőautó megérkezik egy súlyos esethez. És mennyivel nehezebb a várakozás, amikor egy apró élet a tét.

Képzeld el, hogy egy rokonod, vagy barátod, aki most sikeres és egészséges, egykor hamarabb született  meg  a vártnál és még nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy elkezdje életét. Lehet, hogy akkor őt is megmentette valaki. Talán épp egy koraszülött mentő csapat, amely a nap 24 órájában készen áll arra, hogy segítsen.

Nonprofit Alapítványunk ezekért a csepp, még életre nem kész babákért van. Szolgálatunk Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – 25 éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. A mentettek száma megközelíti a 20 ezret.

Az élet első perceiben, óráiban történt mentés elmaradása e gyermekek életkilátásait és a későbbi évek életminőségét, azaz hogy testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott, döntően meghatározza.

Az Alapítvány másik fő feladata a Tanácsadó és Továbbképző Központjában végzett egészségnevelő foglalkozások 14 éves korosztálytól kezdve a koraszülés megelőzése témakörben. Az elmúlt másfél évben több, mint ezer diák, védőnők, pedagógusok és iskolapszichológusok vettek részt ezeket az alkalmakon.

Az állami támogatás a kiadásoknak csak 64%-át fedezi, a hiányzó több mint 30%-ot - elmúlt két évben 30, ill. 31 millió forint - adó 1%-ból és egyéb más adományokból fedezi az Alapítvány.

Adományozók listája

2017-09-21 Szilard (BP) 1 001Ft
2017-09-21 Horváth Sándor (BP) 500Ft Sok Sikert Reni! :)
2017-09-21 Tánczos Reni (BP) 5 000Ft Hajrá Reni! Együtt sokkal könnyebb lesz tekerni. :)
2017-09-22 Hős Niki BP 2 001Ft Tekerj helyettem is! Hajrá! :)