Tánczos Renáta

Tekerjünk együtt az újszülött gyermekekért!

Egyéni események
folyamatos

Kedves ismerőseim és barátaim!

Szeptember 25-én egy jó ügy érdekében fogunk Ópusztaszerről Szegedre kerékpározni a kollégáimmal. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára szeretnénk minél több támogatást gyűjteni.

Tapasztalataim szerint a legtöbben Karácsony közeledtével adományoznak legtöbbet egy jó ügy érdekében, pedig ezt az év bármely időszakában megtehetnénk.

Amennyiben lehetőséged van rá, kérlek anyagi hozzájárulással segítsd az Alapítvány munkáját! Minden támogatás nagyon sokat jelent,
itt nincs kis összeg, hiszen tudjuk sok kicsi sokra megy. Itt tényleg minden “pici” számít.

Jó hír,ha a BP-nél dolgozol, adományod a cég megduplázza. Ehhez kérlek írd be a neved után, hogy 'BP'.

Előre is köszönöm!

"Az élet olyan, mint a biciklizés: ahhoz, hogy egyensúlyban maradj, folyamatosan mozognod kell." Albert EinsteinDear friends and colleagues,

On September 25 we cycle from Ópusztaszer to Szeged with my colleagues and at the same time we support the cause of saving the life of newborns by collecting money for the foundation Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, who saves the life of prematurely born babies.

As I experienced people usually donate for a good cause only before Christmas, but we could do this anytime during the whole year.

If you have the opportunity, please support the foundation, because every “little” counts here.

Good news- donations from BP colleagues will be doubled by the company, so please put “BP” after your name.

Thank you very much.

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Pedálozás az újszülöttekért

Néha egy emberi élet csak másodperceken múlik. Odaér a segítség, vagy sem? Mennyire soknak tűnik az idő, míg egy mentőautó megérkezik egy súlyos esethez. És mennyivel nehezebb a várakozás, amikor egy apró élet a tét.

Képzeld el, hogy egy rokonod, vagy barátod, aki most sikeres és egészséges, egykor hamarabb született  meg  a vártnál és még nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy elkezdje életét. Lehet, hogy akkor őt is megmentette valaki. Talán épp egy koraszülött mentő csapat, amely a nap 24 órájában készen áll arra, hogy segítsen.

Nonprofit Alapítványunk ezekért a csepp, még életre nem kész babákért van. Szolgálatunk Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – 25 éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. A mentettek száma megközelíti a 20 ezret.

Az élet első perceiben, óráiban történt mentés elmaradása e gyermekek életkilátásait és a későbbi évek életminőségét, azaz hogy testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott, döntően meghatározza.

Az Alapítvány másik fő feladata a Tanácsadó és Továbbképző Központjában végzett egészségnevelő foglalkozások 14 éves korosztálytól kezdve a koraszülés megelőzése témakörben. Az elmúlt másfél évben több, mint ezer diák, védőnők, pedagógusok és iskolapszichológusok vettek részt ezeket az alkalmakon.

Az állami támogatás a kiadásoknak csak 64%-át fedezi, a hiányzó több mint 30%-ot - elmúlt két évben 30, ill. 31 millió forint - adó 1%-ból és egyéb más adományokból fedezi az Alapítvány.

Saját posztok

Adományozók listája

2017-09-18 anonym az összeg nem publikus Remélem, még többen csatlakoznak. :)
2017-09-20 kerreni 5 000Ft
2017-09-21 Kálmán Attila - BP 2 000Ft Hajrá! :)
2017-09-21 dancergee 3 000Ft
2017-09-22 Hős Niki - BP 2 000Ft A jó ügyért! (az Endomondo el ne maradjon :)

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.