Norabora

#tisztavizek #boldoghalak

Egyéni események
folyamatos

Kedves Leendő Támogatóm!

Vízből kiugráló delfinek? Előtted van a kép? Ezt az örömtáncot csak akkor tudják lejteni, hogyha nem kell műanyagpalackokat kerülgetniük a vízben, vagy éppen nem egy nejlonzacskóból próbálnak kiszabadulni.

Imádok túrázni, utazni, járni a világot. Sajnos sokszor szembesültem azzal, hogy a mindenféle szemét, főként műanyag végül nem a szelektívben köt ki, még csak nem is kukákban. Ilyen látványhoz nem is kell messzire mennünk, elég csak megnézni saját vizeinket, a Tiszát vagy a Dunát, a felsorolást lehetne folytatni. Ez ösztönzött arra, hogy bár sose szemeteltem, mégis sokkal jobban odafigyeljek a környezetemre már vásárlásnál is.

Például rászoktam a piacra, bolt helyett. Ide dobozokkal és kistáskákkal felszerelkezve érkezem, szatyrot pedig nem fogadok el. Így nem csak kevesebb szemetet termelek, de pont annyit vásárolok, amennyi el is fog fogyni. Boldogok a halak, a pénztárcám és még én is. :)

Továbbá úgy döntöttem, hogy greenpeaces futónagykövetként indulni fogok a Nagyerdei Terepmaratonon Debrecenben, szeptember 16-án. Tippekért és szórakozás gyanánt nyomon követheted a felkészülésem (itt: https://m.facebook.com/tizpercesblog/ ) és annak is örülnék, ha velem tartanál a kampányban, akár egy aláírással a kampánypólómon.

Kérlek segítsd adományoddal a Greenpeace munkáját, hogy vizeink tisztábbak, élőviláguk pedig minél egészségesebb, boldogabb legyen. Minden adománnyal egy ponty és valahol messze egy delfin perdül táncra a vizekben! Nem kamu!

Úgy érezheted, hogy az adományod csak csepp a tengerben. De hidd el, meglehetősen sokan vagyunk ebben a tengerben, szép lenne, ha szemét nélkül úsznánk benne. #táncolóhalakdelfinek

Köszönöm a támogatásod, találkozzunk szeptember 16-án!

Norabora

U.i.: Ha sikerül összegyűjtenem a kitűzött adományt, esküszöm betanulok egy delfintáncot és előadom a célban.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

MONDJUNK NEMET AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGOKRA!

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Tilalmakra van szükség, és csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot.

Itt az idő, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek! Első lépésként azon dolgozunk, hogy 2020. január 1-től hazánkban se lehessen egyszer használatos, eldobható műanyag szatyrokat forgalmazni!

Kérjük, segíts te is ebben nekünk, jelentkezz Futókövetnek vagy támogasd munkánkat Futóköveteinken keresztül!

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2018-08-22 Norabora 2 000Ft Nagyon szeretnék táncolni a célban
2018-08-23 Fruhzsi 3 000Ft Hajrá! Csak így tovább!
2018-08-26 anonym 1 500Ft Sok sikert!
2018-08-26 Anonymusmedve 5 000Ft Hajrá ;)
2018-08-27 anonym az összeg nem publikus
2018-08-28 Ricsi 3 000Ft hajrá Nóri :)
2018-08-28 barát2.0 1 000Ft Sírás nélkül tudsz róla beszélni? :D Sok sikert!
2018-08-28 KM 1 000Ft
2018-08-28 Delfinsimogató Jakab 500Ft
2018-08-29 PROPSY 1 000Ft Nyakas annak amelyik eldobta...
2018-08-29 Timeja 2 000Ft Vizek, tisztuljatok! Halak, boldoguljatok!
2018-09-03 Moyeni 3 000Ft Mindent bele, Nóri!
2018-09-07 Dorcimokus 2 000Ft Hajra Noriiiii!
2018-09-10 Rőmer az összeg nem publikus Nem felejtettem el ám
2018-09-15 Dóri 3 000Ft Kitartást és sok sikert!!!
2018-11-22 Anonymusmedve 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.