Dr Kotlan Beatrix

TÁMOGASS!

To defeat cancer we must stand together. - Együtt könnyebb. Még a rákkal szemben is.

Egyéni események
folyamatos

To defeat cancer we must stand together.
Catching cancer early is the best way to defeat this disease. Living a healthy lifestyle of proper exercise and diet with regular medical check ups is paramount in cancer prevention. The Hungarian League Against Cancer offers valuable public lectures and sporting activities to meet this need.
It is easier together! Join or support our walk / run clubs, biking events and various group activities and help to overcome the hurdles of this disease.


Együtt könnyebb. Még a rákkal szemben is.
A korán felfedezett daganatok esetében a kezelések eredményesebbek. Fontos ehhez a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel és a sportos, egészséges életmód. A Magyar Rákellenes Liga ismeretterjesztő és sportos programokat szervez ennek érdekében. Az egészséges életmódra ösztönző közös gyaloglások, futóedzések, kerékpározás és egyéb vidám programokon való részvétel erőt ad és megkönnyíti a daganatos betegségek rögös útján való haladást. Együtt könnyebb. Minden segítség számít.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Cselekedjünk a rák ellen – 2019

A rákbetegség napjaink egyik legnagyobb kihívása. Szinte minden család és munkahely érintett valamilyen módon és egyre gyakrabban fordul elő fiatalabb korban.

Hiszünk abban, hogy megelőzéssel és korai felismeréssel sok ember életét menthetjük meg és így lényegesen több ember élhet hosszabb ideig és jobb életminőségben!

Célunk, hogy 2019-ben a megelőzéssel és a korai felismeréssel kapcsolatban minél több emberhez eljuttassuk a Magyar Rákellenes Liga legfőbb üzeneteit:

- a daganatos betegségek egyharmada megelőzhető (Európai Rákellenes Kódex)
- az időben felismert daganatok eredményesebben kezelhetők (önvizsgálatok, szűrések)

Ez a tudás azonban csak akkor ér valamit, ha azt cselekvéssé váltjuk. Ezért február 4-én, a Rákellenes Világnapon meghirdettük, hogy 2019 legyen a cselekvés éve!

Alapszervezeteink és Segítő Szolgálataink évente több száz programot tartanak egészségmegőrzés, megelőzés és korai felismerés témában.

Az iskolákban önkénteseink segítségével a fiatalok játékos módon ismerhetik meg az egészséges életmód és a rák megelőzésének legfontosabb szabályait. (Mozgás, elhízás, méhnyakrák és HPV oltás, dohányzás, alkohol, emlő- és here önvizsgálat, nap- és UV védelem, egészséges táplálkozás.)

Felhívjuk a figyelmet a szervezett méhnyakrák, mellrák és vastagbélrák szűréseken való részvételre, valamint méhnyakrák, bőrgyógyászati, szájüregi és prosztata szűréseket szervezünk a helyi lakosságnak, mert a szűrés életet menthet!

Munkánkban mindenkire számítunk, hogy tegyen többet a saját egészsége érdekében és segítsen eljuttatni ezeket az üzenetet másokhoz is.

Cselekedj Te is, támogasd munkánkat!

További információk:
https://rakliga.hu/
https://eukodex.rakliga.hu/

 

Adományozók listája

2019-09-27 Eszter 10 000Ft Kotlán Beatrix / Cselekedjünk a rák ellen - 2019 Jó Ügy
2019-10-01 Győző 10 000Ft További sikereket, Győző
2019-10-10 Hajnády Györgyi 10 000Ft
2019-11-04 vera 2 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-01-01

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.