Dr Kotlan Beatrix

TÁMOGASS!

To defeat cancer we must stand together. - Együtt könnyebb. Még a rákkal szemben is.

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

To defeat cancer we must stand together.
Catching cancer early is the best way to defeat this disease. Living a healthy lifestyle of proper exercise and diet with regular medical check ups is paramount in cancer prevention. The Hungarian League Against Cancer offers valuable public lectures and sporting activities to meet this need. Our program events are designed to help Hungarian society by reducing the number who could face a diagnosis of cancer.
It is easier together. We offer walking tours, running and biking exercise groups. The Hungarian League Against Cancer is here to make the "road with cancer" more manageable. We help cancer patients, their families and friends overcome the hurdles of this disease through group activities.

Együtt könnyebb. Még a rákkal szemben is.
A korán felfedezett daganatok esetében a kezelések eredményesebbek. A rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétellel és a sportos, egészséges életmóddal mindenki hozzájárulhat ehhez. A Magyar Rákellenes Liga értékes ismeretterjesztő és közös sportos programokat szervez ennek érdekében. Figyelemfelkeltő és a daganatok megelőzésére, egészséges életmódra ösztönző programjaink segíthetnek abban, hogy kevesebben szembesüljenek a rák diagnózisával. Együtt könnyebb! Közös gyaloglásokat, futóedzéseket, kerékpározást és sok egyéb vidám programot szervezünk, amelyeken való részvétel erőt ad és megkönnyíti a daganatos betegségek rögös útján való haladást.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Cselekedjünk a rák ellen – 2019

A rákbetegség napjaink egyik legnagyobb kihívása. Szinte minden család és munkahely érintett valamilyen módon és egyre gyakrabban fordul elő fiatalabb korban.

Hiszünk abban, hogy megelőzéssel és korai felismeréssel sok ember életét menthetjük meg és így lényegesen több ember élhet hosszabb ideig és jobb életminőségben!

Célunk, hogy 2019-ben a megelőzéssel és a korai felismeréssel kapcsolatban minél több emberhez eljuttassuk a Magyar Rákellenes Liga legfőbb üzeneteit:

- a daganatos betegségek egyharmada megelőzhető (Európai Rákellenes Kódex)
- az időben felismert daganatok eredményesebben kezelhetők (önvizsgálatok, szűrések)

Ez a tudás azonban csak akkor ér valamit, ha azt cselekvéssé váltjuk. Ezért február 4-én, a Rákellenes Világnapon meghirdettük, hogy 2019 legyen a cselekvés éve!

Alapszervezeteink és Segítő Szolgálataink évente több száz programot tartanak egészségmegőrzés, megelőzés és korai felismerés témában.

Az iskolákban önkénteseink segítségével a fiatalok játékos módon ismerhetik meg az egészséges életmód és a rák megelőzésének legfontosabb szabályait. (Mozgás, elhízás, méhnyakrák és HPV oltás, dohányzás, alkohol, emlő- és here önvizsgálat, nap- és UV védelem, egészséges táplálkozás.)

Felhívjuk a figyelmet a szervezett méhnyakrák, mellrák és vastagbélrák szűréseken való részvételre, valamint méhnyakrák, bőrgyógyászati, szájüregi és prosztata szűréseket szervezünk a helyi lakosságnak, mert a szűrés életet menthet!

Munkánkban mindenkire számítunk, hogy tegyen többet a saját egészsége érdekében és segítsen eljuttatni ezeket az üzenetet másokhoz is.

Cselekedj Te is, támogasd munkánkat!

További információk:
https://rakliga.hu/
https://eukodex.rakliga.hu/

 

Adományozók listája

2019-09-27 Eszter 10 000Ft Kotlán Beatrix / Cselekedjünk a rák ellen - 2019 Jó Ügy
2019-10-01 Győző 10 000Ft További sikereket, Győző
2019-10-10 Hajnády Györgyi 10 000Ft
2019-11-04 vera 2 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​