Nováczki Eszter Szonja

Több esélyt a fiataloknak! Rajtad is múlik!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Évek óta szívügyünk a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány csapatával, hogy segítsünk abban, hogy a fiatalok könnyebben lépjenek ki az életbe, és induljanak el, találjanak kapaszkodókat a munka világában. Személyes érintettségem miatt ezt személyes küldetésemnek érzem.

Saját példámból, és több száz fiatallal beszélgetve látom, hogy az oktatásból kilépve tapasztalják meg azt, hogy nem egyszerű a Nagybetűs Életben boldogulni.

Visszatekintve magamra azt hittem, hogy elegendő információt, elegendő tudást kapok az iskolában ahhoz, hogy egy sikeres, kiegyensúlyozott munkavállaló legyek, hiszen ezért évekig tanultam, sok időt és energiát tettem bele.

A feketeleves része csak akkor jött számomra, amikor kikerültem az oktatási intézmény kapuin, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem vagyok elég felkészült. Elveszve éreztem magam. Most mit csináljak? Rádöbbentem, hogy máshonnan kell megszereznem azokat a készségeket, képességeket, kompetenciákat, amikkel már eleve rendelkeznem kellene. :)

A való életben ismertem fel, hogy a nehézségek, amikkel küzdök abból erednek, hogy nem tudtam honnan megtanulni a \" munka világát\". Nincs erre iskola. Rengeteg kérdés merült fel bennem, amire nem tudtam a választ, csak a kérdések rajzolódtak ki.

-Hogyan oldjak meg jól konfliktusokat?
-Hogyan keressek kreatívabban megoldást a problémáimra?
-Mi fog történni velem, amikor elmegyek egy állásinterjúra?
-Hogyan kell jól kommunikálni, csapatban együttműködni?

Ezt a \"lemaradást\" néha fájdalmasan kellett megtanulni rossz döntések, kudarcok, konfliktusok árán, ami megfelelő felkészüléssel elkerülhető lett volna.

Az én legnagyobb szerencsém, hogy 2014. márciusában a Civil Centrum Közhasznú Alapítványnál egy olyan támogató közegbe, csapatba kerültem, ahol valódi segítséget kaptam ahhoz, hogy megtanuljak boldogulni. Ezúton is köszönöm a támogatást mindenkinek, akik mellettem álltak!

A CICE csapata mellettem állt, és hozzásegített napi szinten a fejlődéshez, tudáshoz, segít a mai napig minden egyes nap. Évekig tartott ez a folyamat, és tudom, hogy van még hová fejlődni, hiszen az élet, így a munka területe is tele van kihívásokkal, s a világ folyamatosan változik.

Soha nem fogom elfelejteni a támogatást, a sok beszélgetést, és szeretnék én is visszaadni ebből valamit. Ezért szeretnék hozzájárulni ezzel az összeggel ahhoz, hogy három fiatal elindulását tudjam segíteni a munka világban. Kérlek, segíts te is ebben nekem!

A HelloWork Akadémia arra, fókuszál, hogy tudást biztosítson a fiataloknak. Cél, hogy megismerkedjenek a munkavállaláshoz és a mindennapokhoz kapcsolódó használható ismeretekkel annak érdekében, hogy sikeresen keressenek, találjanak és tartsák meg állásukat.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

HelloWork Akadémia- munkára felkészítő tréningsorozat, székesfehérvári fiatalok számára.

Fiataloknak szóló kompetenciafejlesztő képzést szeretnénk megvalósítani, mely a HelloWork Akadémia nevet viseli.

Az Akadémia több modulból álló tréningsorozat, ami hat területet foglal magába: 1. Önismeret, önfejlesztés 2. Kommunikáció, 3. Szervezet és vitakultúra, 4. Pénzügyi ismeretek, 5. HR ismeretek, 6. Problémamegoldó gondolkodás fejlesztése.

A HelloWork Akadémia célja, hogy tudást biztosítson a fiataloknak. Cél, hogy megismerkedjenek a munkavállaláshoz és a mindennapokhoz kapcsolódó használható ismeretekkel annak érdekében, hogy sikeresen keressenek, találjanak és tartsák meg állásukat.

A Hellowork Akadémia kifejezetten a fiatalokra épül, így közvetlenül a résztvevők álláskeresési képességeik fejlesztése az eredmény, amit el szeretnénk érni. A program hosszú távú sikere a fiatalok munkaerő-piaci esélyhátrányának csökkentése.

Számítunk arra, hogy a tréningen résztvevők az elsajátított tudást átadják barátaiknak, családtagjaiknak, ismerőseiknek - vagyis az, hogy a helyi közösségeikben továbbviszik a szemléletet és a megszerzett tudást, melyet a jelenlegi oktatási rendszer nem biztosít számukra.

1 fő költsége 37.000Ft/4 képzési modul. 1.110.000 Ft összegyűjtését tűztük ki célul, mely 30 fiatal fejlődésre nyújt lehetőséget.

 

Adományozók listája

2019-08-29 anonym 10 000Ft Sok sikert!
Nagyon fontos a fiatalok támogatása!
2019-09-02 Doszi és Konci az összeg nem publikus
2019-09-16 B az összeg nem publikus
2019-10-03 anonym az összeg nem publikus Hajrá Eszti!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​