Ruprech Judit

TÁMOGASS!

Történetmeséléssel új élményekért

"Új Nap - Új Remények" 2020
2020.10.03.

Az Ormánság egy csodálatos természeti és épített örökséggel bíró tájegység, ugyanakkor az ország egyik legszegényebbje is. Egy-egy alkalmi kirándulásnál komolyabban először 2017-ben, a vidéket járó könyvtárbuszról készített fotóriportom kapcsán ismerkedtem meg az ott élőkkel. Megdöbbentő tapasztalás volt, hogy egy 15 éves fiatal milyen lelkesedéssel beszélt a harmincegynéhány kilométerre fekvő Pécsről, ahol akkor járt először. Kiállítás, színházlátogatás, kulturális programok nem részei az ott élő fiatalok mindennapjainak.

Az Ormánsági Kultúrmisszió Egyesület nagyköveteként szeretnék tenni azért, hogy ez változzon: az ormánsági gyerekekhez is eljussanak minőségi, a bevonódás élményét - és talán perspektívát is - adó színházi és drámafoglalkozások.

Kérlek titeket, segítsetek ebben! A közeljövőben a Kultúrmisszió korábbi programjain született képes történeteket osztok meg veletek: pillantsunk be együtt egy-egy előadás kulisszái mögé, osztozzunk a résztvevő gyerekek felszabadult örömében!

Köszönöm a támogatásotokat!

Judit
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Papírszínházas drámafoglalkozás létrehozása ormánsági kisgyermekek számára

Az Ormánsági Kultúrmisszió egy elhivatott csapat, akik rengeteg önkéntes munkával, közösségi finanszírozásból, valamint pályázatok segítségével juttatnak el magas minőségű kulturális programokat az Ormánság súlyosan hátrányos helyzetű térségeibe. Ezen kívül közösségfejlesztéssel és adományközvetítéssel foglalkozunk. Az Új Nap Új Remények adománygyűjtési kampányból befolyt összeget egy egyszemélyes papírszínházas, drámajátékos foglalkozás megalkotására költenénk.
Ezt Pécsett és a Dél-Dúnántúli térségben eladva bevételhez juttatnánk egyesületünket további programok finanszírozásához, valamint népszerűsítenénk az egyesületet, szélesebb támogatói bázist kiépítve. Az ormánsági aprófalvak óvodái, kisiskolái számára ingyen tudnánk eljuttatni a programot önkéntes színészeink, drámatanáraink közreműködésével.

Az előadás alapját Joanna Jellinek: Györgyike és a Sárkány című mesekönyve adná. A történet kapcsán a következő témákon gondolkodnánk tovább a gyerekekkel: időskori magány, elszigetelődés, barátság, összetartozás, nemi szerepek.

Az összegyűjtött támogatásból kifizetnénk egy díszlettervező, rendező-író, és egy zeneszerző munkáját, valamint a színész-drámatanár próbaköltségét. Összesen ehhez 900 ezer forintra lenne szükségünk.

 

Saját posztok

Adományozók listája

2020-09-14 Kerekes Zsuzsi 3 000Ft
2020-09-14 JP-CHE 1 000Ft
2020-09-15 Glória 3 000Ft Hajrá! :)
2020-09-16 R 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - "Új Nap - Új Remények" 2020

2020-10-03

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2020. október 3. (szombat). Helyszínei: Budapest, Székesfehérvár, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időpontja 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​