Csallós Dávid

Tour de Szeged (200 km)

Egyéni események
folyamatos

Dear Friends/Colleagues,

As part of a fantastic team I’m cycling 200 km from Budapest to Szeged to support a local foundation. The foundation helps saving lives of prematurely born babies. Please find details below.

If you wish to support the good cause please donate the foundation.

(If you are BP employee, don’t forget to put BP after your name, and your donation is doubled by the company.)

Many thanks,
David

Kedves barátok, kollégák,

Egy fantasztikus csapat tagjaként 200 km-t fogok biciklizni Budapestről Szegedre. Ezzel egy helyi alapítványt támogatunk. Az alapítvány koraszülött babák megmentésével foglalkozik. Részletesebben lejjebb görgetve olvashatsz az alapítványról.

Kérlek ha teheted, szeretnéd támogasd a kezdeményezést és adományozz az alapítvány javára.

(Ha a BP-nél dolgozol, adományod a cég megduplázza. Ehhez írd be a neved után, hogy 'BP'.)

Köszönöm,
Dávid

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Pedálozás az újszülöttekért

Néha egy emberi élet csak másodperceken múlik. Odaér a segítség, vagy sem? Mennyire soknak tűnik az idő, míg egy mentőautó megérkezik egy súlyos esethez. És mennyivel nehezebb a várakozás, amikor egy apró élet a tét.

Képzeld el, hogy egy rokonod, vagy barátod, aki most sikeres és egészséges, egykor hamarabb született  meg  a vártnál és még nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy elkezdje életét. Lehet, hogy akkor őt is megmentette valaki. Talán épp egy koraszülött mentő csapat, amely a nap 24 órájában készen áll arra, hogy segítsen.

Nonprofit Alapítványunk ezekért a csepp, még életre nem kész babákért van. Szolgálatunk Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – 25 éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. A mentettek száma megközelíti a 20 ezret.

Az élet első perceiben, óráiban történt mentés elmaradása e gyermekek életkilátásait és a későbbi évek életminőségét, azaz hogy testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott, döntően meghatározza.

Az Alapítvány másik fő feladata a Tanácsadó és Továbbképző Központjában végzett egészségnevelő foglalkozások 14 éves korosztálytól kezdve a koraszülés megelőzése témakörben. Az elmúlt másfél évben több, mint ezer diák, védőnők, pedagógusok és iskolapszichológusok vettek részt ezeket az alkalmakon.

Az állami támogatás a kiadásoknak csak 64%-át fedezi, a hiányzó több mint 30%-ot - elmúlt két évben 30, ill. 31 millió forint - adó 1%-ból és egyéb más adományokból fedezi az Alapítvány.

Adományozók listája

2017-09-18 Veronika Arnold BP 10 000Ft Hajrá, Dávid! :-)
2017-09-18 Tamas Csernak BP 10 000Ft Enjoy the tour!
2017-09-19 Vécsei Dalma (BP) 5 006Ft Jó tekerést! :)
2017-09-19 Peter Ujj (BP) 10 000Ft Have fun!
2017-09-19 Enikő Kozári (BP) 10 000Ft Tekerj!
2017-09-20 Tóth-Cseri Viktor 1 000Ft Ott leszek melletted:)
2017-09-20 Sümegi Patrik BP 5 000Ft Hajrá!
2017-09-22 Sum-Garai Eszter (BP) 1 001Ft Hajrá Dávid!
2017-09-26 Aferi BP 5 043Ft Go David Go

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.