Németh Georgina

Transzplantált sportolókért

Egyéni események
folyamatos

Sziasztok, Németh Georgina vagyok, '90-ben születtem Csornán. Az Apukám révén már egészen kiskorom óta jelen van az életemben a sport, élethelyzetekhez mérten változó intenzitással. A km-eket utazás formájában is szeretem gyűjteni, így 2013-ban Máltára költöztem, majd egy fél hónapos afrikai útról visszatérve hirtelen elsötétült a világ, és Londonban ébredtem - túl egy sikeres májtranszplantáión. Realista embernek tartom magam, de ettől függetlenül hiszek a csodákban, és az emberek jószívében is. Ezek nélkül sohasem élhettem volna túl a májleállást. Már a műtét után, a kórházi ágyhoz ,,csövezve,, megfogadtam, hogy futni fogok, mikor még a segítség nélküli járás is távolinak tűnt.
2014-ben hazaköltöztem Magyarországra és a Trappancs egyesület segítő szárnyai alatt el is kezdtem megvalósítani az álmaimat. Kisebb nagyobb egészségügyi döccenők után 2016-ban sikerült kijutnom a Finnországban megrendezett Szervátültetettek Európa Bajnokságára, ahol 2 úszó (50-100m hát) és 4 futószámban (100m női váltó, 800m, 1500m és 5km) mérettethettem meg magam, 2 arany, 1 ezüst és 2 bronzérmet elnyerve.

Mindez nem valósulhatott volna meg mások segítsége nélkül, és ezt az élményt sosem feledem. Jó érzés kapni, de sokkal jobban szeretek adni. :) Idén én szeretnék segíteni másokon, az ismerőseimen, a sorstársaimon, szervátültetett gyerekeken és fiatalokon, hogy a kijutásukhoz szükséges önrész terhein segítve minden arra érdemes sportoló kijuthasson a júniusban Malagában megrendezendő világbajnokságra.
A kitűzött célom 100.000Ft összegyűjtése a gyerekeknek, saját vállalásként pedig 100 km lefutását fogom megvalósítani júniusig, amibe a saját örömfutásaimtól kezdve különböző futórendezvényeken való részvétellel gyűjtöm a résztávokat.

Az esély mindenkinek jár, és hiszem, hogy sok kicsi sokra megy, ezért futó nagykövetként örömmel csatlakoztam a Trappancs kampányához, amelynek a célja, hogy ezek a transzplantált gyerekek versenyezhessenek a Szervátültetettek Világbajnokságán!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A szervátültetett bajnokokért

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

TRAPPANCS Szervátültetett Gyerekek Rehabilitációs és Sportegyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hozzásegíti a szervátültetett tinédzsereket ahhoz a teljes élethez, amire az új szervvel esélyt kaptak: lelki és testi rehabilitáció, középpontban a sport szeretetével, a valahova tartozás érzésével. 

A szervátültetett fiatalok  gyermekkoruk nagy része a betegségről, kórházról, fájdalomról, korlátokról szólt. A sikeres szervátültetés után egy új világ nyílik ki számukra, ahova a betegség kapcsán megcsappant önbizalommal lépnek, amely erősítésének egyik legjobb lehetősége a rendszeres sportolás, a versenyeken való részvétel és siker.

Tudj meg minél többet az egyesületünkről, a rehabilitációs és sporttevékenységünkről, illetve a szervátültetett és szervre váró sportolóinkról: http://trappancs.hu

Indulj velünk, hogy Ők is indulhassanak!

  

Adományozók listája

2017-03-18 anonym az összeg nem publikus Tetszik a kezdeményezés, tetszik, hogy melléálltál!
2017-03-18 anonym az összeg nem publikus
2017-03-18 Ákos 1 200Ft :)
2017-03-18 anonym az összeg nem publikus
2017-03-18 Nádasdy József (pipa) az összeg nem publikus Csak arra kérem ezeket a lányokat,és fiúkat, hogy tűzzenek ki célokat maguk elé. Merjenek álmodni. Úgy mint az egészséges embertársai.

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.