Túrázz és segíts!

Túrázz és segíts!

Egyéni események
folyamatos

Túrázz és segíts!

2014-ben kezdtem el az Országos Kéktúra ~1118 km-es útvonalán bebarangolni a hazai erdőket. A túrázás és a természet hatalmas örömforrásává vált az életemnek, és szeretném, ha ez az öröm másokhoz is továbbcsordogálna.

Úgy döntöttem, hogy a Kéktúrán ezután már nem csak magamért lépegetek, hanem azokért is, akik nem jutnak elegendő élelmiszerhez az országban. A túráimmal szeretném felhívni a figyelmet a Magyar Élelmiszerbank munkájára, és egyúttal gyűjtést szervezek az éhezők megsegítéséért – a cél pedig stílszerűen 111 800 Ft adomány összegyűjtése.

Az Élelmiszerbank a feleslegessé vált élelmiszereket rendszeresen elszállítja a rászorulóknak, az ország egész területét lefedve. Ehhez hűtődobozokra van szükség, amelyek egy idő után elhasználódnak – így támogatásoddal ezek beszerzéséhez járulhatsz hozzá.

Ha akár 1000 Ft támogatással is beszállsz a kampányba, azzal máris lehetővé tetted, hogy kb. 10 kg élelmiszer eljusson a rászorulókhoz. A TÁMOGASS gombra klikkelve közvetlenül az Élelmiszerbankhoz juttathatod el támogatásod!

Ha nincs lehetőséged közvetlenül segíteni, akkor arra kérlek, oszd meg a kampány weboldalát a közösségi oldalakon!

Ha pedig Te magad is természetjáró vagy, és van kedved hozzá, akkor kérlek, a következő túrádat szenteld Te is ennek a célnak, és a begyűjtött élmények posztolgatásakor említsd meg, hogy miért is túráztál aznap!

A kampány alakulását és a Kéktúra bejárásomat a Hív az erdő Facebook oldalon is követheted.

Köszönöm a segítséged!
Molnár Rita
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Küzdelem az élelmiszerpazarlás és az éhezés ellen!

A megtermelt élelmiszer 1/3-át megsemmisítik.

Mindeközben százezrek éheznek.

Segíts, hogy az élelmiszer a nélkülözőkhöz kerülhessen!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működő nonprofit szervezet. Célunk, hogy összegyűjtsük a  felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassuk azokat 300 000 magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Miközben évente 1,8 millió tonna élelmiszer kerül a kukába Magyarországon, az éhezők száma egyre nő! Ha a felhalmozódott felesleg mind a rászorulók asztalára kerülhetne, az éhezés felszámolható lenne.

2014-ben 1 600 tonna élelmiszert mentettünk meg és jutattuk el a rászorulókhoz, 10 éves fennállásunk során  összesen 34,6 ezer tonnára nőtt ez a mennyiség. Segíts , hogy még több élelmiszerfelesleget menthessünk meg!

          

Saját posztok

Adományozók listája

2015-10-20 anonym 2 000Ft
2015-11-17 Luca 1 000Ft Jó természetjárást!
2015-12-03 rongylábszöcske 10 000Ft Dobd el a bakancsot. Szárnyakkal könnyebb!
2015-12-28 Ivusza Ágnes, Fazekas Péter 108 800Ft :)
2015-12-30 Monaline 3 000Ft Sok szeretettel, kissé megcsúszva :)

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.