Lőrinc Istvánné

ÚJ NAP, ÚJ REMÉNYEK A RÁK ELLEN

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Örülök, hogy az „Új Nap, Új Remények” mellett kampányolhatok.
Naponta világszerte milliók néznek szembe a daganatos betegségek embertpróbáló kihívásaival. A rákbetegségek napjaink egyik legnagyobb kihívása. Szinte minden család és munkahely érintett valamilyen módon és egyre gyakrabban fordul elő a fiatalabb korban.
Én jelenleg 2 éve vagyok a hatvani Magyar Rákellenes Liga tagja. Fontosnak tartom az évi szűréseket, megelőzéseket, mivel az én családomban is majd nem minden tagja ezzel a betegséggel küzdött. Én is rendszeresen eljárok szűrővizsgálatra, mert ez nagyon fontos.
Hiszem, hogy a nehézségek és kihívások erősíthetnek.
Támogasd munkánkat adományoddal, hogy ez a betegség kevesebb embert érintsen és szűréssel időben felismerjük!
A banki átutaláskor a megjegyzés rovatban a nevemet tüntesd fel, vagy írd ezt: Cselekedjünk a rák ellen!
Oszd meg, hogy Te is támogattad ezt a Jó Ügyet, szerezz még több adományozót a rákmegelőző- és szűrőprogramjainkra!
Támogatásodat előre is köszönöm.
Lőrincné Macus
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Cselekedjünk a rák ellen – 2019

A rákbetegség napjaink egyik legnagyobb kihívása. Szinte minden család és munkahely érintett valamilyen módon és egyre gyakrabban fordul elő fiatalabb korban.

Hiszünk abban, hogy megelőzéssel és korai felismeréssel sok ember életét menthetjük meg és így lényegesen több ember élhet hosszabb ideig és jobb életminőségben!

Célunk, hogy 2019-ben a megelőzéssel és a korai felismeréssel kapcsolatban minél több emberhez eljuttassuk a Magyar Rákellenes Liga legfőbb üzeneteit:

- a daganatos betegségek egyharmada megelőzhető (Európai Rákellenes Kódex)
- az időben felismert daganatok eredményesebben kezelhetők (önvizsgálatok, szűrések)

Ez a tudás azonban csak akkor ér valamit, ha azt cselekvéssé váltjuk. Ezért február 4-én, a Rákellenes Világnapon meghirdettük, hogy 2019 legyen a cselekvés éve!

Alapszervezeteink és Segítő Szolgálataink évente több száz programot tartanak egészségmegőrzés, megelőzés és korai felismerés témában.

Az iskolákban önkénteseink segítségével a fiatalok játékos módon ismerhetik meg az egészséges életmód és a rák megelőzésének legfontosabb szabályait. (Mozgás, elhízás, méhnyakrák és HPV oltás, dohányzás, alkohol, emlő- és here önvizsgálat, nap- és UV védelem, egészséges táplálkozás.)

Felhívjuk a figyelmet a szervezett méhnyakrák, mellrák és vastagbélrák szűréseken való részvételre, valamint méhnyakrák, bőrgyógyászati, szájüregi és prosztata szűréseket szervezünk a helyi lakosságnak, mert a szűrés életet menthet!

Munkánkban mindenkire számítunk, hogy tegyen többet a saját egészsége érdekében és segítsen eljuttatni ezeket az üzenetet másokhoz is.

Cselekedj Te is, támogasd munkánkat!

További információk:
https://rakliga.hu/
https://eukodex.rakliga.hu/

 

Adományozók listája

2019-09-17 LMagdi 2 000Ft Lőrinc Istvánné sok sikert
2019-09-18 Lőrinc Istvánné 2 000Ft
2019-09-19 Csanálosi Sándorné 2 000Ft Fontosnak tartom a szűréseket!
2019-09-19 Hamza Józsefné 1 000Ft Sok sikert a Ligának az adománygyűjtéshez!
2019-09-20 Korona Étterem Balogh László 3 000Ft Sok sikert
2019-09-25 Gazda Györgyné 3 000Ft Cselekedjünk a rák ellen!
2019-09-26 Kocsis Anna 2 000Ft Sok sikert a gyűjtéshez
2019-09-30 Pintér Csaba ev. 5 000Ft
2019-10-02 Markstein Lászlóné ev. 5 000Ft Sok sikert kívánok!
2019-11-21 Baranyi Attiláné 5 000Ft Hajrá, sok sikert.

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​