Mozdulj érte! - Sziszi

Ultrabalaton -Futás az autizmussal élő fiatalok művészetterápiájáért

Egyéni események
folyamatos

1999-ben allergiás lettem, ami az évek alatt asztmás tüneteket is okozott már.
A mindennapi életem akadályozta. Gyakran fulladtam, ödémás volt a szemem.
Le kellett mondanom a számomra kedves mozgásáról , mert képtelen voltam futni, hegyeket járni. 2014-ig tartott mindez. Amikor elmentem zarándoklatra.
Megváltozott az életem, átértékeltem mindent. Legfőképpen az volt a cél, egészséges vagyok. Szinte tünetmentes lett, ami korábban gondot okozott.
Innentől pedig nagy nagy akarattal megtanultam újra futni. Sokféle táv van mögöttem, apró léptekkel haladok messzebb és messzebb. Rádöbbentem, mennyi emberi sors van, mindenkinek más a küzdelme. Sokan segítségre szorulnak! Ha nekem sikerült, segítenem kell mást is. Ezt az utat választottam.
A lakóhelyemmel szemben van egy autista központ. Jártam készség fejlesztő , speciális iskolában is. Úgy érzem, minden ember egy Csoda önmagában!
Mindenkinek meg kell adni azt a lehetőséget, mellyel a teremtőtől kapott tehetséget fejleszteni lehet. Azért, hogy megélje az alkotás örömét, munkájában boldog legyen, amivel más emberek számára is maradandó, értékes dolgot teremt.
A május 19-21 között megrendezésre kerülő Ultrabalaton futáson, Hódító Gyógyítók csapat tagjaként, fogok futni a jó ügyért, mint futó nagykövet. 25 km-t vállaltam a Balatont körbe kerülő versenyen.
A futó kilometereimmel összegyűjtött adományt , ezért szeretném az autizmussal élő fiatalok művészetterápiájàra ajánlani.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Művészetterápia autizmussal élő fiataloknak

Az alkotás a szabadságról szól. Szépséges. Te választod a színeket, te húzod a vonalat, és te döntöd el, az meddig tartson, egyenes legyen-e avagy görbe. Kikapcsolod a külvilágot és közben teremtesz egy újat. Benne vannak küzdelmeid, félelmeid, boldog pillanataid. Az alkotás pedig segít, épít.

Hidd el, az autizmussal élő fiatalok is képesek művészeti értéket teremtő alkotásokat létrehozni. Az Autistic Art Művészeti Program keretében a fiatalok szabadon alkotnak. Te pedig rajzaikon keresztül megismerhetsz egy zárt, nagyon különleges világot.

Rajzaik segítségével újabb alkotások születnek. A grafikák hernyóselyem sálakra, noteszekre, iskolai füzetekre, finom csokoládék, bonbonok dobozaira és borok üvegeinek címkéire kerülnek. https://shop.autisticart.hu/

Mi, az Autistic Art Alapítványnál azért dolgozunk, hogy az autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsuk. 10 autista fiatalok számára kialakított lakóotthont támogatunk. Művészeti programunk 2 lakóotthonban indult, ma már 6 helyszínen zajlik, 60 fiatal bevonásával.

 

Segíts Te is, hogy még több ember előtt kinyíljon e világ! Adományoddal a művészetterápiás programok fennmaradásához járulsz hozzá.

 

Autistic Art, ahol a design és a jótékonyság találkozik.

Adományozók listája

2017-04-11 Patakfalvi Sándor 5 000Ft
2017-04-12 anonym az összeg nem publikus Z:)
2017-05-02 Rita 2 000Ft
2017-05-03 anonym 5 000Ft Drága Szilvim, mindent bele!!!
2017-05-09 anonym 10 000Ft
2017-05-22 Pitti Tibi 18 000Ft Csakhogy meglegyen az a 100 %

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.