Greenpeace - Rosta Kati

Unokáim sem szeretnének szemétdombon élni

XIII. NN ULTRABALATON
2019.05.10. - 2019.05.12.

Már gyerekként is csodálkoztam, hová teszik azt a rengeteg szemetet, amit kidobunk. Azóta a szemét, különösen a műanyag szemét mennyisége hatványozódott. Megszűnt az üvegek használata és visszaváltása, a csomagolások szebbek, higiénikusabbak lettek, de hasznosíthatatlanok, a pelenkák szemétté váltak, a műszaki cikkek száma nőtt, de élettartamuk meredeken csökkent, legutóbb a szódaszifonok váltak visszaválthatatlanokká. Mintha nem lennénk tisztában azzal, hogy a föld véges és a szemét, a műanyag nem párolog el nyomtalanul.
Ideje megálljt parancsolnunk és minden tevékenységünk melléktermékeit meg kell szüntetnünk, vagy ki kell találnunk, hogyan hasznosíthatjuk!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

MONDJUNK NEMET AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGOKRA!

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Tilalmakra van szükség, és csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot.

Itt az idő, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek! Azon dolgozunk, hogy a magyar termékdíj-törvény idei reformja az egyszer használatos műanyagok csökkentésére ösztönözzön - lakosságot, ipari és kereskedelmi szereplőket egyaránt.

Kérjük, segíts te is ebben nekünk, jelentkezz Futókövetnek vagy támogasd munkánkat Futóköveteinken keresztül!

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2019-04-11 NeTuddKi 5 000Ft A Greenpeace-t szívesen támogatom, mert nagyon hatékonyak.
2019-05-09 dNaszta az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - XIII. NN ULTRABALATON

2019-05-10

2019-ben 13. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.