Ács Anikó

Van 2 perced segíteni?

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Jó, hogy itt vagy, van 2 perced…?

A hozzám közelálló emberek jól tudják rólam, hogy vesszőparipám az oktatás fontossága. Lehetőséget teremt, szemléletet formál, kapukat nyit a világra, de önmagukban a lexikális ismeretek semmit sem adnak hozzá emberi mivoltunkhoz. Empátia, nyitottság, érzékenység a világra és más emberekre, segíteni akarás, hiszem azt, hogy ezek az értékek tesznek minket a szó legjobb értelmében EMBERRÉ.

Nem mind születünk jó körülmények közé, vagyunk kiemelkedő képességek birtokában, vagy szerencsés lehetőségekkel körülvéve; mégis az érzékenység egy olyan eszköz, amely kulcs lehet egy minőségibb élethez. Az empátia ugyanúgy tanulható, mint bármi más, ezért nagyon fontos már kisgyermekkorban megtapasztalni élmény szinten is.

Az Autistic Art missziója hogy közelebb hozza az autizmussal élőket és megértesse az autizmus mibenlétét a többségi társadalommal.
Nem volt kérdés számomra, hogy örömmel veszek részt követként egy olyan gyűjtésben, amely összeköti ezt a két ügyet, a jóra nevelést és az autizmussal élők támogatását.
Még nagyobb öröm, ha elérjük együtt a kitűzött célösszeget, és megvalósulhat ez a kisfilm, igazi eszközt adva ezzel sok-sok kisgyermek és természetesen felnőtt kezébe, hogy általa is jobban érthesse a világot, és az autizmussal élők világát. :)

Köszönöm, ha velem tartasz ebben, és bármilyen összeggel hozzájárulsz az ügyhöz!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

„Van 2 perced…?”

Edukációs kisfilm kicsiknek (és nagyoknak) - autizmussal élő társainkról

 

Azt mondják, egy generációnyi mély szeretettel nevelő szülő megváltoztathatná a következő generációt, és ezzel: A VILÁGOT.

De azt kérdezed, hogyan, igaz?!

Hiszen valóban számtalan üggyel találkozunk nap, mint nap, amely támogatásra szorul, amelyet oly könnyedén, pici erőfeszítéssel felkarolhatnánk, és segíthetnénk, azonban sokszor magunkra maradunk és elakad tenni akarásunk. Mégis hogy legyen fülünk a hallásra, szívünk az ügyhöz, eszközünk a megoldáshoz?

Mi most találtunk egy megoldást: az új, friss, mindenképpen erős és izgalmas gondolatért nem kell messzire mennünk, sokszáz könyvet elolvasnunk. Egyszerűbb: tanuljunk a fiataloktól, tanuljunk gyermekeinktől, mert az ő lelkük tiszta, személyiségük nyitott, maximálisan elfogadó.

Autizmussal élő társaink életében az első számú nehézségi faktor a társadalom maga. Bizony, a nekünk természetes közegben ők sokszor furcsának tűnnek, nehezen kezelhetőnek. Szomorú tény, de a legtöbben szinte azonnal negatív gondolatokat társítunk hozzájuk, pedig, ha eszünkbe jutna, hogy talán autizmussal élnek… abban a 2 percben igazán ELFOGADÓVÁ válhatnánk.

Igen, ilyen rövid idő is elegendő ahhoz, hogy változtassunk hozzáállásunkon.

Ezért két percben kívánunk segítséget nyújtani; és elkészíteni az első magyar nyelvű, elsősorban a legkisebbeket megcélzó érzékenyítő, és edukatív kampányfilmünket. Hiszünk abban, hogy a jól megfogalmazott és átadott üzenet paradigmaváltást hozhat az autizmussal együttélők és a többségi társadalom kapcsolatában.

Kisfilmünkben neves, hazai színészek működnek közre.

Adományoddal biztosan elkészül ez a kisfilm, és általa hidat építünk az autista és nem autista világ között.

Keretösszeg: 1.200.000

Adományozók listája

2019-09-10 anonym 10 000Ft
2019-09-24 anonym 20 000Ft
2019-10-02 anonym 20 000Ft
2019-10-02 anonym 20 000Ft
2019-10-05 anonym 10 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​