Papp Júlia

Versek a jövő generációjáért

"Új Nap - Új Remények" 2018
2018.09.29.

Verset írok, mert van miért, verset írok, mert a verseimnek célja van, verset írok, mert ez a cél megérdemli hogy verset írják miatta, verset írok, mert ez a cél akkor is megérdemel napi pár sort, ha épp nincs ihlet. Verset írok, mert nekem is fontos a jövőnk, verset írok, hogy te is észrevedd; neked is fontos a jövőnk, verset írok, hogy elmondjam, nekem mit jelent a jövő, verset írok, hogy minél több embernek elmondhassam, mit jelent számomra a jövő. Verset írok, mert tudom, hogy én fogok abba a világba nőni amit most nem én irányítok, verset írok, hogy minél több ember meghallja, milyen jövőt szeretnék, verset írok, mert hiszem, hogy nincs veszve semmi, verset írok, hogy te is észrevedd; van miért dolgozni. Verset írok, mert tudom hogy mindenki hisz egy jobb világban, verset írok, hogy ne csak mindenki higgyen benne, hanem tegyünk is érte, verset írok, hogy közösen tegyünk érte, verset írok, hogy nevetve tegyünk érte. Verset írok, hogy értkek szülessenek, verset írok, hogy ezek az értékek mindenkihez eljussanak, verset írok, hogy mindenki örüljön ezeknek az értékeknek. Verset írok, mert van miért, verset írok, mert a verseimnek célja van, verset írok, hogy meglássák mennyit bírok, verset írok, verset írok, verset írok.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Gyűjtés a nem elveszett Z. generációért!

Ki ne találkozott volna már valamilyen tanulmánnyal arról, hogy a felnövekvő nemzedék, ha úgy tetszik a Z- generáció immáron csak az online térben és az okoseszközén keresztül érhető el. Ki ne hallotta volna, hogy nem érdekli őket semmi, nem olvasnak, nem gondolkodnak csak fizikai testük van jelen közöttünk, ami elválaszthatatlan köldökzsinórjával, az okoseszközével csüng az online térben élő avatar lényén. Mert ők, állítólag ott vannak és ott élnek.

A kidsnews.hu a gondolkodó tizenévesek magazinja pontosan ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Szerkesztőségünk közel egy éve működik nonprofit formában és mostanra már 30 eltökélt tizenéves újságíró küzd azért, hogy megmutassa igenis jelen vannak közöttünk, igenis érdekli őket a környezetvédelem, érdekli őket a valódi értékteremtés, hisznek a család szentségében, képesek szeretni, képesek nyitottan elfogadni, vannak barátaik és legfőképpen képesek ezt az értéket átadni egymásnak a saját generációjukban egyfajta hírvivőként, illetve hidat képezve a felnőtt társadalom és felnövekvő nemzedék között. Azt mondják, hogy igen is van élet a földön és hiába látjuk őket okoseszközökkel, nekik is érték az offline tér.

Mi, az Új nap-Új remények kezdeményezésben az újságunk működtetéséhez szükséges eszközökre és egy nagyszabású reklámkampányunkra gyűjtünk, hogy minél több tizenéveshez juttathassuk el üzenetünket miszerint Légy te is gondolkodó tizenéves!

 

Saját posztok

Adományozók listája

2018-08-28 Várkonyi Zsolt 1 000Ft
2018-09-11 Kárándi Aliz 10 000Ft
2018-09-19 Balázs 10 000Ft Hajrá Juló!

Kapcsolódó esemény - "Új Nap - Új Remények" 2018

2018-09-29

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2018. szeptember 29. (szombat), időpontja, tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.37 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​