Nagy Réka

Vesetranszplantált bajnok lehetnék

Egyéni események
folyamatos

Vesetranszplantált bajnok lehetnékRéka vagyok vesetranszplantált atléta. 12 éves vagyok és Mosonmagyaróváron élek. Fehérjeürítős vesebetegséggel születtem. 2015. év elejéig tudtam gyógyszerekkel, a régi veséimmel élni, majd hasi művesekezeléssel éltem a 2015. novemberéig: ekkor majdnem apukám nekem adta az egyik veséjét,de a veseriadó előbb jött. Így lettem veseátültetett. Azóta rendszeresen járunk kontrollra és mindennap kétszer be kell vennem a gyógyszereket, és NAGYON JÓL VAGYOK!

Rendszeresen futottam a transzplantáció előtt, alatt és után. Mosonmagyaróváron a Szigetköz Minimaratont több éve lefutom. A Trappancs Egyesület sportolói közé a veseátültetés után csatlakoztam, azóta több atlétikaversenyen is részt vettem velük és sikerült érmeket is szereznem.

A Szervátültetettek Világbajnoksága elképzelhetetlen álom volt számomra, de nemrég megtudtam, hogy ez az álom
valósággá válhat. Csak kell hozzá egy kis segítség, vagy egy nagy varázslat.

A többi szervátültetett fiatal sportoló, a nagyok, elkezdtek nekünk kicsiknek gyűjteni, hogy ott lehessünk mi is a világbajnokságon. Tudtam, hogy jó csapatba kerültem, de azt nem, hogy ennyire jó csapatba!

Én is szeretnék beállni a nagyok közé! A vállalásom, hogy ha eljutok a világbajnokságra, akkor szerzek legalább egy érmet. De inkább kettőt.

Ha én ügyesen futok, és Ti ezt támogatjátok, akkor az én álmomból valósággá válhat. A nevezési díj és az utazás költsége összesen 450 000 Ft, amit a Trappancs sem tud segítség nélkül befizetni. A zsebpénzemet szívesen odaadnám, de azt nem kérik.

Minden támogatás segítség, hiszen sok kicsi sokra megy!

Réka és az anyukájaFőoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A szervátültetett bajnokokért

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

TRAPPANCS Szervátültetett Gyerekek Rehabilitációs és Sportegyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hozzásegíti a szervátültetett tinédzsereket ahhoz a teljes élethez, amire az új szervvel esélyt kaptak: lelki és testi rehabilitáció, középpontban a sport szeretetével, a valahova tartozás érzésével. 

A szervátültetett fiatalok  gyermekkoruk nagy része a betegségről, kórházról, fájdalomról, korlátokról szólt. A sikeres szervátültetés után egy új világ nyílik ki számukra, ahova a betegség kapcsán megcsappant önbizalommal lépnek, amely erősítésének egyik legjobb lehetősége a rendszeres sportolás, a versenyeken való részvétel és siker.

Tudj meg minél többet az egyesületünkről, a rehabilitációs és sporttevékenységünkről, illetve a szervátültetett és szervre váró sportolóinkról: http://trappancs.hu

Indulj velünk, hogy Ők is indulhassanak!

  

Adományozók listája

2017-03-21 anonym 500Ft
2017-03-22 Polgi 1 000Ft
2017-03-22 Szabó Miklós 10 000Ft Legyen bajnok!
2017-03-23 Mézga az összeg nem publikus Hajrá!
2017-03-23 sabono 1 000Ft
2017-03-24 :) 10 000Ft Mindent bele! :)
2017-03-25 Cica 800Ft
2017-03-26 Vik az összeg nem publikus Hajrá????
2017-03-30 Tóth Gáborné az összeg nem publikus
2017-03-30 dr. Soós Lilla az összeg nem publikus Sok sikert Réka! :)

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-01-01

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.