Velkey-Guth Ádám

Vesetranszplantált Bajnokok

Egyéni események
folyamatos

Velkey-Guth Ádám vagyok. 1991-ben születtem Budapesten. Öröklött Alport-szindróma miatt – ugyanúgy, mint Édesanyámnak és mindkét testvéremnek is – vesetranszplantációm volt. Már gyermekkoromtól kezdve, a 2007-ben elvégzett műtétemet megelőzően, és azt követően is rendszeresen sportoltam, de az atlétikával – főként a rövidtávfutással - csak 2013 óta foglalkozom komolyabban. A magyar szervátültetett válogatott tagjaként 2014-ben lehetőségem nyílt Krakkóban, a Transzplantáltak Európa-bajnokságán indulni, ahol hat versenyszámban állhattam rajthoz, s végül négy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztem. A 100 és a 200 méteres síkfutásban is Európa-csúccsal végeztem az első helyen. 2015-ben a Trappancs csapat tagjaként a British Transplant Gamesen vettem részt, ahol négy egyéni számban álltam rajthoz és mind a négyben a dobogó legfelső fokára állhattam, majd 2015 augusztusában Argentínában a Szervátültetettek világbajnokságán 4 aranyérmet és 3 bronzérmet szereztem.
Idén az Országos Fedettpályás Bajnokságon (egészségesek között) a „B” döntőt megnyerve a 7. helyen végeztem. Az eredményeimmel többször, több helyen kaptam különböző díjakat és mindegyikre nagyon büszke vagyok.
Látom és ismerem azokat a szervátültetett gyerekeket, akik szintén rendszeresen járnak az atlétikapályára edzésre, versenyekre, és akik rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban.
Nagy örömmel csatlakozom a Trappancs Egyesület sportolójaként a Trappancs kampányhoz, amelynek a célja, hogy ezek a szervátültetett gyerekek versenyezhessenek a Szervátültetettek Világbajnokságán.
A vállalásom futó nagykövetként az, hogy a következő két hónapban mindent megteszek az Országos Atlétikai Bajnokság döntőjébe kerüléshez.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A szervátültetett bajnokokért

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

TRAPPANCS Szervátültetett Gyerekek Rehabilitációs és Sportegyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hozzásegíti a szervátültetett tinédzsereket ahhoz a teljes élethez, amire az új szervvel esélyt kaptak: lelki és testi rehabilitáció, középpontban a sport szeretetével, a valahova tartozás érzésével. 

A szervátültetett fiatalok  gyermekkoruk nagy része a betegségről, kórházról, fájdalomról, korlátokról szólt. A sikeres szervátültetés után egy új világ nyílik ki számukra, ahova a betegség kapcsán megcsappant önbizalommal lépnek, amely erősítésének egyik legjobb lehetősége a rendszeres sportolás, a versenyeken való részvétel és siker.

Tudj meg minél többet az egyesületünkről, a rehabilitációs és sporttevékenységünkről, illetve a szervátültetett és szervre váró sportolóinkról: http://trappancs.hu

Indulj velünk, hogy Ők is indulhassanak!

  

Adományozók listája

2017-03-18 anonym 5 000Ft Nagykövet Úr!
Tiszta szívemből kívánom, hogy teljesüljön a kitűzött célod.

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.