Asztalos Kati

Világítani fogok!-Kerecsendi tábor

Egyéni események
folyamatos

Asztalos Kati vagyok, pszichológus, 2015 óta a Világítani Fogok Önkéntes csoport tagja. Először az egyetemi éveim alatt kezdtem el foglalkozni cigányokkal, mert szerettem volna jobban megismerni kultúrájukat, megérteni a helyzetüket és az őket ért nehézségeket.

Az első önkéntes munkámat az Ormánságban egy kis faluban kezdtem, ahol igazán a szívemhez nőttek a helyi gyerekek és egyre inkább a fontosabbá vált számomra a velük töltött idő.

Pécsről elkerültem Pestre, de bennem maradt a vágy, hogy továbbfolytassam azt, amit elkezdtem: így kerültem Kerecsendre, ahol először egy nyári táborban vettem részt. Az egyik legmeghatározóbb élményem az volt, amikor a falu közelében lévő, elhagyatott kápolnában gyűltünk össze. A falakat aznap meszelték ki a srácok és az üres kápolnát csak a gyerekek rajzai díszítették. Bezsúfolódtunk mindahányan, lecsücsültünk a földre és énekeltünk. Azok a gyerekek, akik nem sokkal előtte kontrollálatlanul szaladgáltak vagy verekedtek, ott a kis kápolnában megérintve ültek és énekeltek együtt. Ha megkérdezel arról, miért jó Kerecsenden lenni vagy miért jó, hogy van tábor a gyerekeknek, akkor azt tudom mondani, hogy ezekért az élményekért!

Ha te is úgy gondolod, hogy ez egy olyan ügy, amit érdemes támogatni, kérlek, támogass minket, hogy idén is minél gazdagabb élményekkel teli táborunk lehessen!

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Világítani fogok!

A tavalyi támogatóinknak köszönhetően közel 130 gyerekkel és 25 önkéntessel tudtunk táborozni, nyaralni 5 napot. Hajókáztunk, moziztunk, kirándultunk, együtt játszottunk és finomabbnál finomabbakat ettünk a helyi asszonyoknak hála. Nézzétek, ilyen szuper film is készült minderről a Shoeshine jóvoltából! Továbbá évközi programjainkat is támogattátok, ezek közül a legemlékezetesebb az adventi készülődésünk és a farsangi zenés mulatság.

Idén is támogatókat keresünk a kerecsendi  gyerekeknek szóló, 23. nyári táborunkhoz (2018. július 9-14.) és az évközi programjainkhoz, melyeket a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközség és az önkéntesekből álló Világítani Fogok közösség szervez. Az idei táborban közösen hozunk létre táncos és cirkuszi elemekkel megspékelt színházi produkciót.

A Világítani Fogok egy évek alatt szerveződött, főként fiatalokból álló önkéntes csapat. Bár az ország különböző helyein lakunk, van egy közös pont és egy közös cél, s ez a heves megyei Kerecsendhez köt bennünket. Nyári táborokat, havonta közösségi programokat szervezünk ma már főleg a falu hátrányos helyzetű gyermekei, illetve egyre inkább családjaik számára is.

Az időszámítás nálunk tábortól táborig tart, ugyanis ez az a program, amit a gyerekek a leginkább várnak minden évben, mivel legtöbbjüknek nincs lehetősége nyaralni. Az összegyűjtött támogatást a gyerekek és önkéntesek heti étkezésére, a programok anyagköltségére, fizetős programokra (pl. kirándulás), valamint meghívott vendégeink utazási költségére fordítjuk. Nagyjából 100 gyerkőc várja idén is a tábort. Mivel a közösségünk önkéntes szerveződésű, a tábor költségeit és az évközi programjaink nagyrészét magánadományokból fedezzük. Ezért idén is számítunk a Te segítségedre is!

Mivel saját bankszámlaszámmal még nem rendelkezünk, az Opál Tehetséggondozó Alapítvány támogatásával, az ő bankszámlájukra gyűjtünk. Nagyon köszönjük nekik a lehetőséget! 

A célzott összeg 910 ezer forint. Ehhez kérjük a támogatásodat!

Köszönjük, hogy támogatsz minket! A Világítani Fogok tevékenységéről további információkat facebook oldalunkon találsz!

Adományozók listája

2018-06-03 anonym az összeg nem publikus
2018-06-03 Laci 5 000Ft
2018-06-09 anonym 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.