Molnár Luca

Világítani fogok! - Tiéd a színpad!

Egyéni események
folyamatos

Molnár Luca vagyok, kisebbségpolitikus és szociálpedagógus. Idén 6 éve, hogy először találkoztam egy nyári táborban a kerecsendi gyerekekkel, fiatalokkal és néhány jelenlegi önkéntessel. Akkor tapasztaltam meg igazán valami elmondhatatlan őszinteséget, felszabadult örömöt és a "jó nekünk együtt lenni" érzést. Azóta nyaranta és egy éve már havonta egy hétvégét Kerecsenden töltök több önkéntes társammal együtt. Ezeken a hétvégéken játszunk, beszélgetünk, közösen töltjük az időt és próbálunk egymásra figyelni. Személy szerint nagyon sokat formálnak ezek a találkozások, az pedig egy elmondhatatlan érzés, amikor látom, hogy egy-egy gyereknek "mosolyog a szeme", mert érzi, hogy köztünk jó helyen van, szeretve van.

Ezért szeretném követként támogatni a Világítani Fogok közösséget, valamint támogatókat toborozni az idei tárborunkhoz, az egész éves programjainkhoz, hogy ne legyen hiány a jó ceruza, a hangszer, és egyéb tárgyi eszköz. A tábort vagyis az idei nyaralást idén is közel 100 gyermek, fiatalok és családjaik várják. A tábori sürgést-forgást, nevetést, élményeket és az egymásnak ajándékozott minőségi időt. Idén a színjátszásé, a zsonglőrködésé lesz a főszerep.

Kérlek támogass minket, hogy vehessünk most is fagyit, dinnyét, el tudjunk menni kirándulni, tudjunk főzni közel 130 emberre és emellett minőségi programokat is szervezhessünk, amit a gyerekek is élveznek majd.

A tavalyi segítségért (közel 140 000 ft) nagy hálát éreztem mindazokért, akik segítették a gyűjtést. Idén is szeretnék büszke lenni az ismerőseimre, és az ő ismerőseikre, és mindenkire, aki támogatni fog minket, vagy csak viszi a Világítani Fogok közösség hírét!
Nézd meg a filmünket, "ismerj" meg minket! :)

Közleménybe írd be kérlek azt, hogy Világítani fogok!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Világítani fogok!

A tavalyi támogatóinknak köszönhetően közel 130 gyerekkel és 25 önkéntessel tudtunk táborozni, nyaralni 5 napot. Hajókáztunk, moziztunk, kirándultunk, együtt játszottunk és finomabbnál finomabbakat ettünk a helyi asszonyoknak hála. Nézzétek, ilyen szuper film is készült minderről a Shoeshine jóvoltából! Továbbá évközi programjainkat is támogattátok, ezek közül a legemlékezetesebb az adventi készülődésünk és a farsangi zenés mulatság.

Idén is támogatókat keresünk a kerecsendi  gyerekeknek szóló, 23. nyári táborunkhoz (2018. július 9-14.) és az évközi programjainkhoz, melyeket a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközség és az önkéntesekből álló Világítani Fogok közösség szervez. Az idei táborban közösen hozunk létre táncos és cirkuszi elemekkel megspékelt színházi produkciót.

A Világítani Fogok egy évek alatt szerveződött, főként fiatalokból álló önkéntes csapat. Bár az ország különböző helyein lakunk, van egy közös pont és egy közös cél, s ez a heves megyei Kerecsendhez köt bennünket. Nyári táborokat, havonta közösségi programokat szervezünk ma már főleg a falu hátrányos helyzetű gyermekei, illetve egyre inkább családjaik számára is.

Az időszámítás nálunk tábortól táborig tart, ugyanis ez az a program, amit a gyerekek a leginkább várnak minden évben, mivel legtöbbjüknek nincs lehetősége nyaralni. Az összegyűjtött támogatást a gyerekek és önkéntesek heti étkezésére, a programok anyagköltségére, fizetős programokra (pl. kirándulás), valamint meghívott vendégeink utazási költségére fordítjuk. Nagyjából 100 gyerkőc várja idén is a tábort. Mivel a közösségünk önkéntes szerveződésű, a tábor költségeit és az évközi programjaink nagyrészét magánadományokból fedezzük. Ezért idén is számítunk a Te segítségedre is!

Mivel saját bankszámlaszámmal még nem rendelkezünk, az Opál Tehetséggondozó Alapítvány támogatásával, az ő bankszámlájukra gyűjtünk. Nagyon köszönjük nekik a lehetőséget! 

A célzott összeg 910 ezer forint. Ehhez kérjük a támogatásodat!

Köszönjük, hogy támogatsz minket! A Világítani Fogok tevékenységéről további információkat facebook oldalunkon találsz!

Adományozók listája

2018-05-28 Lia 5 000Ft Hajrá! ;)
2018-05-29 Szent Szellem 20 000Ft Isten áldásával.
2018-05-29 Zsófi 5 000Ft Hajrá Luca!
2018-05-29 anonym 5 000Ft Egy kis olaj a lámpásodhoz!
2018-05-29 anonym 10 000Ft Bárcsak az időmből adhatnék!
2018-05-29 Molnár Rita 10 000Ft Világítsatok sokáig!!!!
2018-05-30 anonym 10 000Ft
2018-05-30 anonym 5 000Ft
2018-06-05 anonym 5 000Ft Respect Luca, és jó táborozást!
2018-06-13 Zsuzsi az összeg nem publikus Áradjon a fény! :)
2018-06-13 N 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.