Gál Zsombor

Világítani Fogok! Kerecsendi nyári tábor

Egyéni események
folyamatos

A Világítani Fogok-kal 3 éve ismerkedtem meg. Nagyon megtetszett, hogy egy olyan ügy mögé álltak fiatalok, amelyben nagyon sokan nem hisznek illetve még többen teljesen elvesztették a reményüket. Volt ebben egy adag dac és makacsság a világ érzéstelenségével szemben. Pedig elképesztő sok szeretnivaló van ezekben a gyerekekben és olyan értékek, amelyeknek kibontakoztatásáért érdemes küzdeni. Személyesen azért járok Kerecsendre, mert itt tapasztalom meg leginkább, hogy a szeretet tényleg mindent legyőzhet: a szomorúságot, a nagyképűséget, a sznob életmódot, az önzőséget és a világ minden rosszaságát. A legjobb érzés az, amikor egy teljesen nincstelen, és a mi értékrendünkkel reménytelen életkörülmények között növekvő 8 éves kislány mosolyogva, életvidáman és őszintén megnevettet. Kérlek, szánj egy kis időt arra, hogy egy pohár bor árával támogatod azt a gyereket, aki később lehet a te gyermekeidnek fogja készíteni az egri bikavért.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Kincskeresés! – Nyári tábor Kerecsenden

Az időszámítás nálunk tábortól táborig tart, ugyanis ez az a program, amit a gyerekek a leginkább várnak minden évben, mivel legtöbbjüknek nincs lehetősége nyaralni.

Ezért idén is támogatókat keresünk a kerecsendi  gyerekeknek szóló, 24. nyári táborunkhoz (2019. július 14-19.) és az évközi programjainkhoz, melyeket a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközség és az önkéntesekből álló Világítani Fogok Egyesület szervez. Az idei táborban közösen alkotunk és játszunk drámapedagógiai, fotós, zsonglőr és szociális cirkuszi módszerekkel vegyített élmények, programok során, folytatva a tavalyi Legyen tiéd a színpad! projektet is.

A Világítani Fogok Egyesület 2018-ban alakult meg Kerecsenden. Tevékenysége a Világítani Fogok Közösség munkájának folytatása, kibővítése. A közösség közel 20 évig szervezett Kerecsenden gyerektáborokat, elsősorban a település hátrányos helyzetű, szegény gyermekeinek és fiataljainak.

Az összegyűjtött támogatást a gyerekek, fiatalok és az önkéntesek heti étkezésére, a programok anyagköltségére, fizetős programokra (pl. kirándulás), valamint meghívott vendégeink utazási költségére és tiszteletdíjára fordítjuk.

Mindenki egyedi és különleges! A gyerekek a táborban és a hétvégéinken, elfogadó közösségben megélhetik, hogy egyformán értékesek, valamiben ügyesek, idén az egyéni értékek kerülnek fókuszba a programjainkon.  Legalább 80-100 gyerkőc várja idén is a nyári táborunkat. Mivel a közösségünk önkéntes szerveződésű, a tábor költségeit és az évközi programjaink nagyrészét magánadományokból fedezzük, ezért idén is számítunk a Te segítségedre is!

A célzott összeg 1 630 000 ezer forint. Ehhez kérjük a támogatásodat!

Köszönjük, hogy támogatsz minket és elviszed jó hírünket is! A Világítani Fogok tevékenységéről további információkat facebook oldalunkon találsz!

Link a filmhez: https://www.youtube.com/watch?v=deO2cUtChPw&t=22s

Adományozók listája

2019-06-07 Horváthné F Alexandra 3 000Ft Hajráá♥️
2019-06-07 Bd.Rmnc 10 000Ft
2019-06-07 HJHBTK 25 000Ft
2019-06-07 SDG 10 000Ft
2019-06-07 VKE 5 000Ft
2019-06-07 anonym 5 000Ft
2019-06-07 anonym 12 000Ft
2019-06-08 Ágoston és Réka 30 000Ft Nagyon fontos ez amit csinaltok es minden tiszteletem a tietek amiért az ügyet saját missziótokká tettétek. Ebben örömmel támogatlak most és a jövöben is.
2019-06-10 kerecsendi gyermekkor 20 000Ft
2019-06-22 Cz. Alexandra 3 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.