Zita

Zita első futása

XIII. NN ULTRABALATON
2019.05.10. - 2019.05.12.

Sziasztok!

Az az igazság, hogy sosem futottam korábban. Próbálkozásaim voltak, de hamar feladtam, bár sportolni mozogni nagyon szeretek. Most mégis úgy döntöttem, hogy megpróbálom és nem adom fel! Teszem ezt azért, hogy ezzel segítsem a Greenpeace munkáját, mint futókövet.
A hétköznapi életben borzasztóan zavar a rengeteg és értelmetlen műanyag szemét, amit sokszor csak pár percig használ az ember, majd itt marad több mindenre nézve akár veszélyes hulladékként több 100 évig is.
A Greenpeace Magyarország azért dolgozik, hogy hazánk is csatlakozzon ahhoz a 60 országhoz, ahol már megálljt parancsoltak vagy korlátozták ezek használatát.
Támogasd a Greenpeace munkáját, támogasd a futásomat, akár egy kisebb összeggel is.
Az első adományt megteszem én 3000 forinttal, célom pedig, hogy ezt legalább meg tízszerezzem.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

MONDJUNK NEMET AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGOKRA!

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Tilalmakra van szükség, és csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot.

Itt az idő, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek! Azon dolgozunk, hogy a magyar termékdíj-törvény idei reformja az egyszer használatos műanyagok csökkentésére ösztönözzön - lakosságot, ipari és kereskedelmi szereplőket egyaránt.

Kérjük, segíts te is ebben nekünk, jelentkezz Futókövetnek vagy támogasd munkánkat Futóköveteinken keresztül!

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2019-04-11 Kezdéshez 3 000Ft
2019-04-12 Balázs 3 000Ft Hajrá Zita!
2019-04-12 Ildi 3 000Ft Hajrá!
2019-05-10 anonym 3 500Ft hajrá ;)

Kapcsolódó esemény - XIII. NN ULTRABALATON

2019-05-10

2019-ben 13. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.