Mónika

Kincsesláda ház és a kerekesszék

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Berziné Járomi Mónika vagyok a Fény Felé Alapítvány adománygyűjtő követe. Természetemből fakadóan szeretem az új, innovatív dolgokat. Oxigénhiányos születésből adódóan, mozgáskorlátozott lettem. Állapotom miatt soha nem szerettem a megkülönböztetést, nem is igényeltem a "másként" való bánásmódot.


Aktív életet élek, köszönhető ez sportolói múltamnak. Világ-, Európa- és Paralimpiai bajnok, ötszörös világcsúcstartó úszóként vonultam vissza az aktív sportolástól. A sport kitartást és a nehézségek leküzdését naponta tanította meg számomra. Szerettem mindig egyedülállóan kitűnő lenni azokban a dolgokban amit csinálok, és ez mind a mai napig így van.

Szociális munkásként, kommunikációs referensként dolgozom és nagyon szeretem ezt a hivatást. A sport zárkózottsága után egy új világot ismertem meg, és azt tapasztaltam, hogy nyitott, érzékeny ember vagyok. Kerekesszékesként élni is boldogság.


Azért vállaltam el a követ szerepét a Fény Felé Alapítvány dolgozójaként, mert szeretnék segíteni Zsoltnak és társainak, hogy támogatott lakhatás keretében, lakóként bekerüljön az általunk épített Kincsesláda Házba. (Debrecen, Deák Ferenc utca 26.) Zsolt állami gondoskodásban nevelkedett és nem tudja előteremteni azt a pénzt, ami a lakóotthonba való bekerüléshez szükséges.

Emberileg fontos a hovatartozás érzésén kívül a munka világa, tudva, hogy akadályozott emberként is lehet sikereket elérni és teljes életet élni.
Hiszek az emberek jóságában.

Álmom, hogy biztonságos életet éljünk. Elérhető legyen minden az akadályozott emberek számára is.
Vállalásom, hogy Zsolttal együtt palacsintát sütök a Lakóotthonban.


Zsolt is a boldog életről álmodik. Kérlek segíts Neki Te is!
Főoldal / Kampányok

Segíts, hogy Zsolték esélyt kapjanak az önálló életre!

Az 1993-ban Debrecenben alapított Fény Felé Alapítvány az értelmileg akadályozott, autista, mozgássérült és halmozottan fogyatékos emberek megbízható partnere kíván lenni életük folyamán, minden életkorban. Hiszünk abban, hogy nekik is joguk van egyéni lehetőségeiknek és igényeiknek megfelelő életet élni, emberhez méltó bánásmódban részesülni, tanulni, dolgozni, sportolni, szórakozni, a társadalom tagjaként élni. 

12 fő akadállyal élő számára lakóotthont, 47 fő számára nappali ellátást, mindezek mellett fejlesztő és akkreditált foglalkoztatást biztosítunk.

2019-ben lehetőségünk nyílt arra, hogy egy elnyert pályázat keretében jelentős önerővel kiegészítve Debrecenben a Deák Ferenc u. 6. szám alatt támogatott lakhatást valósítsunk meg. Az épülő ház elnevezése Kincsesláda Ház, ezáltal újabb 12 fő lakhatását sikerül biztosítanunk, amikor a ház elkészül.

A program összköltsége 110 millió Ft. A pályázat biztosítja a költségek 1/3-át. Az Alapítvány saját forrásból biztosította a a 2. 1/3 részt. A 12 lakónak a lakhatásukhoz egyszeri hozzájárulásként kell befizetnie a hiányzó 1/3 részt. A jelentkezők egy része számára problémát okoz ezen hozzájárulás előteremtése, ezért Alapítványunk adománygyűjtő kampányokkal szeretné előteremteni minél nagyobb részt, hogy az Ő lakhatási költségüket egy részét tudjuk fedezni.

Zsolt, halmozottan sérült fiatalember, aki az elmúlt tíz évben állami gondoskodásban nevelkedett egy nagy szociális intézményben. Szeretnénk, ha Ő és 11 társa bekerülhetne a Kincsesláda Házba, ami lakhatását, fejlesztését, munkahelyet biztosítana számára a Fény Esélycentrum hálózatában.

Kérjük adományával adjon esélyt Zsolt és társai számára, hogy a Kincses Láda Házban boldog, biztonságos életet élhessen! 

Saját posztok

Adományozók listája

2019-08-28 anonym 2 000Ft Sok sikert a tervhez és a kitűzótt összeghez!!Remélem, hogy sokan csatlakoznak adományokkal és valóra válik az álmod!Segítünk Zsolt!
2019-08-28 anonym 10 000Ft Sok sikert a gyűjtéshez!
2019-09-09 Bán Kornélia 5 000Ft
2019-09-16 Dobrossy és Társai Ügyvédi Iroda 10 000Ft
2019-09-18 anonym az összeg nem publikus
2019-09-24 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​

SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS