SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Esélyt adunk a tanulásnak!

2019.08.06

Jó ügy gazdája: BAGázs Közhasznú Egyesület
Adományok összege: 0 FtTe el tudtál számolni tízig, mire iskolába mentél? Ismerted a színeket, az évszakokat? Volt már könyv a kezedben?

A legtöbbünk számára természetes, hogy otthon, vagy az óvodában mindezt már néhány éves korunkban megtapasztaljuk, megtanuljuk. A cigánytelepeken, ingerszegény környezetben felnövő gyerekek számára viszont mindez nem ennyire magától értetődő.

A telepi gyerekek emiatt hatalmas lemaradással kezdik az iskolát, szinte esélyük sincs arra, hogy lépést tartsanak kortársaikkal, gyakran évet kell ismételniük.

A Bagázs Egyesülettel nyolc éve dolgozunk a bagi és dányi cigánytelepen: az ott élő gyerekeknek és felnőtteknek segítünk befejezni az iskolát, munkát találni, kikerülni az adósságspirálból.

Egy éve kiemelten foglalkozunk az elsősökkel: hetente tartunk egyéni fejlesztő foglalkozást otthonaikban; emellett önkénteseink segítenek az iskolai felzárkóztatásban. Mindannyian továbbmehettek másodikba!

Szeptembertől már nemcsak az iskoláskorú, hanem az immár másodikos, és a nagycsoportos gyerekeket is bevonjuk a programba.

Összesen 500 000 Ft-ot szeretnénk összegyűjteni: hetente 25 000 Ft-ba kerül, hogy gyógypedagógus, logopédus és viselkedéselemző szakemberek foglalkozhassanak a telepi gyerekekkel.

Támogass minket, adjunk esélyt a tanulásnak!

 Követeknek

Csatlakozz és indíts te is kampányt, hogy egyre több telepi gyereknek lehessen sikerélmény az iskolakezdés, és esélyt kapjanak a felzárkózásra!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

0 Ft
Kapcsolódó események