SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Lépj velünk! - hogy tovább gazdálkodhassunk okosan!

2016.05.30

Jó ügy gazdája: BAGázs Közhasznú Egyesület
Adományok összege: 73 000 FtLépj velünk! - hogy tovább gazdálkodhassunk okosan!

Ma Magyarországon több, mint 150.000 cigány él szegregált telepen, akik közül sokan egyik napról a másikra élnek meg, miközben nem tudnak fizetni az áramért vagy a fáért és tartozásaik is csak egyre nőnek. Esélyeik, hogy kijussanak az adósságcsapdából, csekélyek.

Mi a BAGázsban hiszünk abban, hogy nekik is jár egy második esély, hogy rendbe tegyék az életüket. 

Nagyon nehéz elképzelni, hogy miért vesz fel valaki hitelt, ha utána nem tudja fizetni vagy miért ad ki egy lakásért több százezer forintot anélkül, hogy adásvételi szerződést kötne. 

De még nehezebb elképzelni, hogy milyen az, amikor kikapcsolják az áramot és sötétségbe borul az otthon, vagy amikor a munkaadók a bemutatkozáskor leteszik a telefont és azt is, hogy hogyan lehet eltartani egy családot havi 26.000 forint egy főre eső átlagjövedelemből. 

A bagi romatelepen sok család kényszerül illegális életvitelre. Ugyanakkor a kevés munkalehetőség, a rossz körülmények és a hatalmas adósságok ellenére az itt élők többsége igyekszik a maximumot kihozni a helyzetből. 

Immár 2 éve dolgozunk együtt 30 telepi családdal, akik adósságkezelő csoportunkon azt tanulják, hogy hogyan lehet a kevésből is spórolni, miként tudnak hosszú távra tervezni és mi az, amiről lemondhatnak, hogy a jövőben gyerekeiknek sokkal jobb legyen. 

15 család júniusban kártyás villanyórát kap az Elmű-ÉMÁSZ Hálózati Kft. és a BAGázs együttműködésének jóvoltából, így ők már úgy használhatják az áramot, mint bárki más. 

Segíts, hogy folytathassuk! Mentoraik nemcsak értük, hanem azokért a családokért is futnak, akik arra várnak, hogy csatlakozhassanak a programhoz Bagon és később majd bárhol az országban!

http://www.bagazs.org/projektjeink/felnott-projektek/jogklinika/

A  folytatáshoz 250 000 Ft-ot szeretnénk összegyűjteni. Ehhez a Te segítségedre is szükségünk van !

     Követeknek

Gyere és fuss velünk! Adj Te is esélyt és támogasd a BAGázst!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

73 000 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok