SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

7. BAGázs Nyári Tábor

2016.07.22

Jó ügy gazdája: BAGázs Közhasznú Egyesület
Adományok összege: 295 800 FtA Budapesttől 40 km-re fekvő Bag cigánytelepén négyszázan élnek. A telepre híd vezet, a hídon túl közvilágítás és aszfalt sincs. Van viszont alulképzettség, munkanélküliség, szegénység, bűnözés és drog.

De néhány éve elindult itt valami, és ez pozitív változások sorát indította el. Ehhez nem kellett csoda, csak egymást tisztelő közös munka.

A telepen élők küzdenek, dolgoznak, tanulnak, az önkéntesek támogatása mellett. Segély helyett esélyt adunk: képessé tesszük a telepen élőket arra, hogy változtatni tudjanak a helyzetükön és egyúttal érzékenyítjük a többségi társadalmat, hogy csökkenjenek az előítéleteik.

Közös történetünk hat évvel ezelőtt egy nyári táborral kezdődött. Budapesten toborzott fiatal önkéntesek a bagi cigánytelepen két hetes tábort tartottak a gyerekeknek. A lelkes önkéntesekből megalakult a BAGázs Közhasznú Egyesület. Küldetésünkké vált, hogy egy olyan társadalomban élhessünk, ahol a romák is egyenlő esélyekkel indulhatnak el céljaik megvalósításáért.

Idén hetedik alkalommal szervezzük meg a nyári tábort.  Közel száz telepi gyereknek nyújtunk kézműves, sport vagy készségfejlesztő foglalkozást. A telep idősebb lakói számára közösségformáló programokat szervezünk.

Ez az öt nap az együtt töltött idő öröméről szól.

A nyári tábor teljes költsége összesen 230 000 Ft.

Ez azt jelenti, hogy egy gyerek öt napos tábori élménye mindössze 2300 Ft-ba kerül!

Ahhoz, hogy idén is legyen BAGázs tábor, a te segítségedre is szükségünk van!

Támogasd egy vagy több gyerek táboroztatását adományoddal, légy részese Te is ennek a történetnek!

Segíts nekünk, hogy idén is megvalósulhasson a tábor!

 

 Követeknek

Gyertek és segítseteki Ti is összegyűjteni a tábor kültségeit, hogy atelepen is tartalmasan tölthessék a nyári szünetet a gyerekek!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

295 800 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok