SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Káva.Színház.Közösség. – Részvételi színházi formákkal a gondolkodó fiatalokért!

2020.08.17

Jó ügy gazdája: Káva Kulturális Műhely Egyesület
Adományok összege: 696 334 FtA Kávában hisszük, hogy azért vagyunk, hogy részt vegyünk a saját életünkben. Ne csak legyünk, hanem éljünk. Gondolkodva, cselekedve, közösségben.

A Káva a jövő érdekében dolgozik.

A Résztvevő Színházában nézőinket igyekszünk kibillenteni a passzív szerepből, hogy előadásainknak, és egyben saját életüknek, társadalmunknak is aktív, gondolkodó résztvevőivé válhassanak. A Káva komplex színházi nevelési előadásaival és drámaprogramjaival nem az életben maradást segíti, hanem az életminőséget javítja. Fejleszti a tudatosságot, a problémák meglátását, a többoldalú, reflektív gondolkodást és a diákok önismeretét.

A Káva előadásaival a résztvevők kezébe adja a választás lehetőségét. Az előadásainkon részt vevő diákok új, iskolai kereteken kívüli helyzetben nyilvánulhatnak meg és mélyülhetnek el egy-egy aktuális erkölcsi, életkori vagy társadalmi probléma vizsgálatában.  Ez segíti, hogy nálunk olyan fiatalok is megszólaljanak, akik órán nem szoktak. Lehetővé tesszük, hogy más szemszögből nézzenek rájuk tanáraik, társaik, hogy olyan gondolatokat fogalmazhassanak meg, amik későbbi iskolai létükre is hatással lehetnek.

Nem adunk kész válaszokat. Nem adunk előre megfogalmazott gondolatokat. Nem mondjuk meg, mi a jó. Helyette lehetőséget és szempontokat adunk a gondolkodáshoz - ahhoz, hogy aki eljön hozzánk, felfedezze a saját gondolatait és a saját értékrendjét! Megtapasztalhatja, hogy részt venni nem csak a színházteremben tud, hanem a saját életében is.

Idén harmadik alkalommal veszünk részt az Új Nap Új Remények kampányban egy újabb fantasztikus követcsapattal. Számunkra a részvétel nem csak az adománygyűjtés sikere miatt, hanem a követekkel és az adományozókkal való kapcsolatteremtés miatt, és közösségformáló szempontból is meghatározó élmény. Rengeteg tapasztalattal és pozitív élménnyel gazdagodtunk a korábbi kampányok során. Nem titok, hogy a koronavírus okozta “leállás” a mi színházunk működését is alapjaiban érintette. Az Új Nap Új Remények kampány most jó alkalom arra, hogy szervezetünk lendületet vegyen a folytatásra. Az adományokból befolyt összeget a pandémia okozta károk enyhítésére és az újrakezdésre fordítjuk: egyúttal aktívan szeretnénk részt venni az iskolai  közösségek újjáépítésében is.

Hisszük, hogy azért vagyunk, hogy részt vegyünk a saját életünkben. Ne csak legyünk, hanem éljünk. Gondolkodva, cselekedve, közösségben.

KÁVA. Színház. Közösség. 

 Követeknek

Gyere sétálj és gyűjts velünk, hogy minél több fiatal tapasztalhassa meg a közösen gondolkodás és cselekvés élményét!​SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

696 334 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok