SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Értékmentés és értékteremtés a Kölcsey Gimnáziumban

2020.02.04

Jó ügy gazdája: Kölcsey Gimnáziumért Közhasznú Alapítvány
Adományok összege: 2 459 000 FtA Kölcsey Ferenc Gimnázium szecessziós, helyi védettség alatt álló épület. Az iskolapalota egyre romló állapotát szeretnénk megállítani. Az épületbe érkező jelenleg lehangoló képpel találkozik. Célunk, hogy eltávolítsuk a 1970-es években felrakott, jelenleg lehulló, töredező csempéket. Majd feltárjuk a pillérkötegek gyönyörű íveit, és a főbejáratot, az eredeti állapotot szem elött tartva restaurátori igényességgel helyre állíttassuk.

Jelenleg a fogadó tér egyetlen különlegessége a Kő Pál alkotta Kölcsey-szobor. A műalkotás környezetének izgalmas megújítása lesz egy 12 m2 –es növényfal. Ha álmaink megvalósulnak, akkor a Föld Napján, április 22-én közös növényültetéssel avathatjuk fel a megszépült épületrészt. Teendők a későbbiekben is lesznek. A növényfalat ápolni, az épülettel törődni, a belső terek megújítását folytatni kell. Kölcsey szellemében: hatni, alkotni, gyarapítani. 

 Követeknek

Gyertek és segítsetek összegyűjteni a felújátáshoz szükséges összeget, hogy iskolánk hírnevéhez méltón köszönthesse az épületbe érkezőket!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

2 459 000 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok