SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Kulturális összeesküvés – irodalmi és kulturális élményeket a gyermekotthonok számára!

2018.02.14

Jó ügy gazdája: Családsegítő Közalapítvány
Adományok összege: 522 450 FtA kultúra mindenkié!

Ha a gyermek nem sajátítja el az olvasás képességének azt a szintjét, amely lehetővé teszi számára az új információk befogadását, közlését, az új tudás megszerzését, nem fogja megállni a helyét az életben és lemarad. Ha nem érik megfelelő kulturális ingerek a család, az iskola, a barátok részéről, lemarad. Ha tájékozatlanság, anyagi körülmények miatt nem jut megfelelő olvasmányokhoz, lemarad.

A csömöri futócsapat 2016. évi jó ügye: „Fussunk együtt a mesék varázslatos birodalmába!” címmel hasított. Közel 750.000 Ft adomány gyűlt össze a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola könyvtárának gyarapítására. A 70 fős csapat tagjai között voltak kisiskolások, ovis tesók, szülők, nagyszülők, továbbá Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, valamint többszörös Európa- és világbajnok öttusázó és nem utolsó sorban Finy Petra, Mészöly Ági és Dóka Péter írók.

A 2017. évi futás során is az olvasás jelentőségét szem előtt tartva új vagy nagyon jó állapotban lévő használt gyermek- és ifjúsági irodalmi témájú könyveket gyűjtött a csapat a csömöri óvodák és a Pető Intézet részére, melyeket író-olvasótalálkozók keretében adtak át, illetve terveznek átadni.

A csömöri futócsapat 2018. évi kezdeményezése kapcsán irodalmi és kulturális élményeket szeretne nyújtani a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek részére. A bevételt könyvcsomagok vásárlására, illetve irodalmi-kulturális élmények biztosítására fordítja a csapat az adományokat befogadó csömöri Családsegítő Közalapítvány segítségével a gyermekotthonok számára. Az adományok egy részéből pedig egy helyi csömöri rászoruló közösséget szeretnének irodalmi-kulturális élménnyel meglepni.

Szívesen veszi a csapat, ha követként bárki csatlakozik kezdeményezéshez és kész egy nemes összeesküvésre!

„Egy bölcs mondotta egyszer: ’A kultúra összeesküvés.’ A legnemesebb összeesküvés, melyre ember képes. A mosoly a jelképe.” /Márai Sándor/Követeknek

Gyertek, fussatok és gyűjtsetek velülnk, hogy a gyermekotthonokba is jusson a mesékből!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

522 450 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok