SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

„Őrizd meg a hajam!"- Segíts a kemoterápiát követő hajhullás megelőzésében!

2020.02.16

Jó ügy gazdája: Rákbetegek Országos Szervezete
Adományok összege: 18 000 FtAz onkológiai betegségek kezelése során a betegek jelentős hányada esik át kemoterápiás kezelésen. A kezelések során a betegeknek számtalan testi és lelki megpróbáltatással kell szembenézniük, amik közül az egyik legnehezebben feldolgozható a kemoterápia során fellépő hajvesztés. Nemzetközi statisztikák 8%-ra teszik azoknak a betegeknek az arányát, akik ezzel az indokkal utasítják el a kezelést. A személyes önértékelési problémák mellett ez olyan stigma, ami betegek környezete számára is egyértelművé teszi a betegség jelenlétét. Sajnos egyre több a fiatal, aktív életkorban levő beteg is, akik a kezelés alatt is szeretnék folytatni munkájukat, aktív életvitelüket, közösségi életüket, ezzel is segítve mielőbbi rehabilitációjukat.

Mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy a hajhullás megelőzése vagy enyhítése nem csak esztétikai kérdés. A betegek jobb pszichikai közérzete, nagyobb önbizalma, önbecsülése pozitív hozzáállást eredményez, ami mind jelentősen hozzájárul a betegek sikeres kezeléséhez és gyors rehabilitációjához.

A hajhagymák kemoterápia által okozott károsodása enyhíthető fejbőrhűtés alkalmazásával. Ezt a célt szolgálja a PAXMAN fejbőrhűtő berendezés, ami a beteg fejére helyezett speciális sapkában alacsony nyomáson hűtött (-4⁰C) folyadékot áramoltat a kemotrápiás kezelés ideje alatt. A hűtés eredményeként a fejbőrt ellátó erek összeszűkülnek, lelassul a sejtek anyagcseréje, aminek eredményeként a hajhagymák kevesebb citosztatikumot vesznek fel.

Nemzetközi statisztikák szerint betegek több mint 50 %-nál tekinthető eredményesnek a készülék használata. A sikert számtalan tényező befolyásolhatja, többek között az alkalmazott gyógyszer típusa, a beteg kora, általános egészségi állapota és egyéb körülmények.

Eddig világszerte több mint 100.000 betegnek segített már a készülék megőrizni a haját a kemoterápiás kezelés során. Ehhez a statisztikához Magyarország is hozzájárul, bár a szükségesnél lényegesen alacsonyabb számmal és arányokkal. Eddig két intézményben három készülék lett üzembe helyezve. Egy a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, illetve kettő a győri Petz Aladár Győr-Sopron Megyei Oktató Kórházban. Az eddigi hazai tapasztalatok a nemzetközi eredményekkel megegyezőek, az emlődaganatok esetén a készülék hatékonysága kifejezetten magas.

A gyűjtésünk célja, hogy az Országos Onkológiai Intézetbe, esetleg több onkológiai centrumba is eljuttathassuk a daganatos betegek életminőségét javító Paxman fejbőr hűtő készüléket.
A készülék ára 6.400.000 Ft + Áfa

 

 

 Követeknek

Kérjük, hogy követként támogassa a küldetésünket, hogy Magyarországon minél több érintett embernek meg tudjuk őrizni a haját és a méltóságát a betegséggel való küzdelem során!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

18 000 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok