SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Otthonokat teremtünk!

2018.08.06

Jó ügy gazdája: Utcáról Lakásba! Egyesület
Adományok összege: 132 259 FtAz Utcáról Lakásba! Egyesülettel hat éve dolgozunk azon, hogy minél több hajléktalan embernek legyen otthona: tartós és biztonságos bérlakásokat biztosítunk korábban utcán, saját építésű kunyhókban élő embereknek, önkormányzatokkal együttműködésekben, és a Lakhatást Most! Alapítvánnyal közösen indított kis lakásügynökségünkben.

Amellett, hogy konkrét családoknak nyújtunk otthont, célunk még, hogy megváltoztassuk a hajléktalanságról és lakásszegénységről alkotott közvéleményt. Hiszünk benne, hogy az otthontalanságra otthonok biztosítása jelenti a megoldást, és célunk, hogy munkánkon keresztül ezt a sajtóban, és a szakmai közvélemény előtt is bemutathassuk.

Mindezek mellett a munkánk egy nagy részét önkéntesek bevonásával valósítjuk meg: sokszor újítunk fel romos, használaton kívüli ingatlanokat, önkénteseink, és a leendő bérlőink bevonásával. Ennek során a bérlők nemcsak új ismeretségeket kötnek, de olyan készségeket is elsajátítanak, amiket később akár a munkaerőpiacon, akár az otthonaik karbantartásában is kamatoztathatnak.

Végül, az otthonok fenntartásához a jövedelemszerzésben is támogatjuk a hozzánk beköltözőket. Sok hajléktalan ember van rendkívül sérülékeny helyzetben. Vannak bérlőink, akik nyugdíjasok, vagy rokkantak, de a többségnek munkahelykeresésben segítünk a lakás fenntartása érdekében. Bérlőink közt gyerekes családok is vannak.

   Követeknek

Gyertek gyűjtsetek és sétáljatok velünk napfelkeltét nézni, hogy minél több hajléktalan embernek segíthessünk az utcáról bérlakásba költözni.SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

132 259 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok