SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Bike Maffia +1 Szendvics – Diákok a rászorulókért

2018.08.07

Jó ügy gazdája: Bike Maffia Egyesület
Adományok összege: 727 615 FtDiákokat kértünk meg, hogy minden héten egyszer, egyetlen szendviccsel többet vigyenek az iskolába, amit felajánlanak rászorulóknak. A felhívásra több ezer tanuló, szülő és tanár is csatlakozott.   

Célunk, hogy középiskolás diákokkal közösen segítsük a rászorulók életét, illetve  azon átmeneti, nappali vagy éjjeli hajléktalanszállók munkáját, melyek alapvető étkezést nem tudnak biztosítani a vendégeiknek. Kiemelten fontos a fiatalok érzékenyítése, az önkéntesség népszerűsítése.  Az iskolákat meglátogatjuk és egy-egy, másfél óra időtartamú interaktív, érzékenyítő előadás keretében mutatjuk be a programot, beszélünk az előítéletekről, megvitatjuk az önkéntesség és az adományozás fontosságát. A résztvevő iskolákat összehozzuk az akcióban aktívan részt vállaló intézményekkel és közös élménynapokat szervezünk.

Fontosnak tartjuk, hogy szemléltessük: Kicsi – akár egy szendvics – is elég ahhoz, hogy nagyobb rászoruló csoportokat – az összefogásnak köszönhetően – jelentős mértékben támogatni tudjunk. A +1 szendvicsben résztvevő diákok ezreit érzékenyítjük, hatékony segítő közösséget építünk, illetve mindemellett – mint a Bike Maffia egyik fő vállalása, – az adományozói kedvet növeljük.

A programnak a diákok körében óriási sikere van, amelynek  éves költsége 2.5 millió Ft.  

  


 Követeknek

Gyertek gyűjtsetek és sétáljatok velünk napfelkeltét nézni, hogy egy a mások problémájára érzékenyebb generáció nőjjön fel!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

727 615 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok