SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

A Révész Szolgálat-kórházi ágy melletti sorstársi tanácsadások támogatása.

2019.08.08

Jó ügy gazdája: Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete
Adományok összege: 80 000 FtA mi Jó ügyünk! Mi a révészet? Kik a révészek?

A révész nem az a személy, aki a folyón szállít.

A révészet, hiánypótló tevékenység a magyar egészségügyben. Kerekesszékes mozgássérültek  szolgálata frissen sérültek számára.

A révészet lelki, gyakorlati tanácsadás betegágy mellett. A sérült ember ad tanácsot egy másik sérült embernek, aki maga is volt már hasonló szituációban.

Sorstárs, akit hitelesnek fogadnak el a rehabilitációs osztályokon a betegek. A révész pozitív példája reményt ad. Azzal, hogy túlélte a krízist, sérültként is lett munkája, családja.

A révészek az egészségügyi team tagjaként végzik a tevékenységüket. A révészek képzés után kezdik meg munkájukat. 

Idézetek a munkánkról:
„… oly módon igyekeznek hasznos gyakorlati és lelki tanácsokkal szolgálni az általuk már megélt szituációk tapasztalataiból merítve, hogy mindvégig hitelesek maradnak előttük, éppen azért, mert problémáik hasonlóak, …de megoldhatók, enyhíthetők.”

„… hogyha valaki megsérül, akkor úgy érzi, hogy kiesett a társadalomból. A révészek – innen jön a nevük is- megpróbálják őket átvezetni a másik oldalra, arra az oldalra, ahol a magyar társadalom működik. Ebben nagyon nagy segítséget tudnak nekünk nyújtani…

Gyakorlatilag a mindennapi életet próbálják ők behozni azoknak, aki úgy érzik, hogy balesetük miatt most megállt a világ, és mindennek vége.”

„ A nővérek, az orvosok… fizikálisan próbálnak meg engem helyrehozni. De a révészektől a lelkem gyógyul.”


 Követeknek

Gyertek, sétáljatok velünk napfelkeltét nézni és segítsetek gyűjteni, hogy a Révészek minél több friss sérüléssel küzdőnek tudjanak segíteni!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

80 000 Ft


Kapcsolódó Kampányok