SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Diabétesz Alap Szűrőcsomagot minden orvosi rendelőbe!

2019.03.11

Jó ügy gazdája: Sportos Cukorbetegek Egyesülete
Adományok összege: 308 800 FtA Diabétesz Alap Szűrőcsomag célja, hogy már korai stádiumban, fájdalommentesen és azonnal kimutathassuk a cukorbetegséget jelző kórosan magas vércukorszintet, és kellő információval lássuk el az érintetteket a kezelés megkezdéséről.

Az 1-es típusú diabétesz egy autoimmun betegség, az AZONNALI inzulinterápia megkezdését igényli. A gyerekek esetében a tünetek egyik napról a másikra alakulhatnak ki, mely életveszélyes állapothoz vezethet, így nincs vesztegetni való idő.

Sajnos azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb háziorvosi rendelő (főként a gyermekorvosi rendelők) nincsenek felszerelve vércukormérő készülékkel és vizelet teszttel, mely egyszerű, gyors és fájdalommentes módja a magas vércukorszint kimutatásának.
Célunk egy 12.000 Ft értékű Diabétesz Alap Szűrőcsomag eljuttatása 50 kiválasztott gyermekorvosi rendelőbe, mely tartalmazza a következőket:

-Vércukormérő készülék (7.000 Ft)
-50 db méréshez tesztcsík (2.700 Ft)
-Egyszer használatos ujjbegyszúró lándzsák (500 Ft)
-Vizelet teszt cukor és keton mérésére (1000 Ft)
-Információs füzet az azonnali teendőkről (150 Ft)
-Információs plakát a szűrőcsomag igénybevételi lehetőségéről (650 Ft)

Az adományozókat arra is szeretnénk felkérni, hogy  javasoljanak olyan gyermekorvosi rendelő(ke)t, akik részesülnek ebben a kezdeményezésben, hiszen ők tudják, hogy az adott városban, községben rendelkeznek-e ilyen eszközökkel.

Kérünk, támogasd Te is ezt a kezdeményezést, hogy minél több orvosi rendelőbe tudjuk eljuttatni a Diabétesz Alap Szűrőcsomagot, ezzel is elősegítve a diabétesz korai felismerését!

  Követeknek

Gyertek fussatok és gyűjtsetek velünk, hogy a diabetesz minél korábban felismerhető és kezelhető legyen!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

308 800 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok