SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Vissza közénk - kiút a hajléktalanságból

2018.02.28

Jó ügy gazdája: Pálferi Alapítványa a Teljes Életért – Pálferi Karitász
Adományok összege: 1 167 999 FtA „Vissza közénk - kiút a hajléktalanságból” elnevezésű projektben résztvevő három, hajléktalan ellátásból kikerült férfi személyes céljainak támogatása azért, hogy könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba.

Az önkéntesekből álló Pálferi Karitász a tavalyi évben új tervekkel, új tagokkal, megújult vezetőséggel kezdte el megálmodni és megvalósítani 2018-as programjait.

A 2016-os Vivicitta szép emlékei és a Pálferis közösség által megfogalmazott igény a futóközösség újbóli életre hívására indította el annak gondolatát, hogy az idén is részt vegyünk a tavasz első nagy futó rendezvényén. Együttes elvárásunk volt az is, hogy ezt a futást egy nemes cél támogatásával egybekötve valósítsuk meg.

Együttgondolkodásra hívtuk az online térben a Pálferi Karitász önkénteseit (közel 1000 főt), hogy a támogatott jó ügyünket közösen találhassuk meg. Ekkor ismertük meg a Golgota Keresztény Gyülekezet által támogatott, rendhagyó „Vissza közék – kiút a hajléktalanságból” projektet. A Golgotások több tagja is rendszeresen jár Pál Feri kedd esti alkalmaira, illetve részt vesznek számos programon, amely a Pálferis közösséghez valamilyen formában kötődik (sítábor, nyári tábor, Pálferis szülők napja, közösségi biokert stb.) Ezek a kapcsolódási pontok is megerősítettek bennünket, hogy egy remek együttműködés fogja kezdetét venni.

Rövid időn belül közösen a futóinkkal döntöttünk úgy, ezt a projektek szeretnénk támogatni.

Elsőként megismerkedtünk a program vezetőjével Novák Andrással, aki szintén a futócsapatunk tagja.

Majd hamarosan a lakhatási programban résztvevő három férfi közül kettejükkel találkozhattunk, akik szakemberek segítsége mellett fedezhetik fel saját értékeiket, tehetségüket, erőforrásaikat, és azt is megtanulhatják, hogyan tudják ezeket használni és fejleszteni.

Nagyon pozitívan hatott ránk ez az alkalom, mindannyian úgy éreztük, hogy sikerült egy kölcsönös, bizalomra épülő kapcsolatot elindítani.

Van, aki eddigi életét és a világról vallott nézeteit versekben fejezi ki, mondja el. Nem is akárhogyan. ☺ Akaraterejüket és kitartásukat szó szerint is kifejezi az, hogy kettejüknek szándékukban áll áprilisban valamely rövidebb távon rajthoz is állni.

Három különböző életkor, három különböző történet, de mindhármuk hosszú távú célja azonos és eltökélt.

Változtatni szeretnének, élni azzal a fantasztikus lehetőséggel, amely számukra megadatott. Fontos róluk elmondani, hogy mindhárman dolgoznak, ahol elfogadják és elismerik őket.

A futócsapatunk adománygyűjtése a három férfi célját kívánja támogatni.

Mindhárom, a programban részt vevő férfinak más-más a terve, de mindegyikük elképzelése megvalósítható. A támogatás eddigi munkájukhoz kapcsolódó ismereteik vagy egészségi állapotuk tartós javulását segítené elő, amellyel még nagyobb eséllyel reintegrálódhatnak a társadalomba. Egyikük fogsorát kell megcsináltatni, a másik fiatalember jogosítványt szeretne, a harmadik úr pedig tanulmányait szeretné folytatni, szakmát szeretne.

Pár héttel ezelőtt kezdtük meg a futócsapat szervezését, de már most meghaladta a 20 főt a jelentkezők száma. Óriási öröm számunkra látni, olvasni azt, hogy a futás és Pálferi szeretete mellett a másokért való önzetlen tenni akarás, az elesettségben is az embert meglátó közösség alakult ki a futócsapatunk tagjaiból. Nők, férfiak, fiatalok, idősek egyaránt rövidebb és hosszabb távokon is futunk majd. Szintén nagyon kedves a szívünknek a csapat két legfiatalabb tagja: egy 10 illetve egy 8 éves fiúgyermek.

A futópályán kívül szombaton és vasárnap is minél nagyobb létszámú szurkolói csapattal szeretnénk jelen lenni. A szervezetek között felállított sátrunkban pedig a Pálferis közösség szellemiségét, hitvallását tükröző színvonalas programok megvalósításán dolgozunk.  

Még inkább növeli lelkesedésünket és a célunk iránti elkötelezettségünket, hogy több ismert embert is sikerült a kampányunk mellé állítani. Bocskor Bíborka énekesnőt és Sass Dani műsorvezetőt is a futónagyköveteink között tudhatjuk. Nagy örömünkre Pál Feri is csatlakozik hozzánk szombaton egy rövid időre.

Bízunk benne, hogy a Pálferi Karitász szívügye elér az emberekhez, közös üggyé válik, és együtt el fogjuk érni a kitűzött célunkat. Székely János a szombathelyi egyházmegye megyéspüspökének támogató szavaival kívánunk csapatunknak sikeres helytállást:

 “Sokszor el sem tudjuk képzelni azokat a tragédiákat, szenvedéseket, amelyek során valaki hajléktalanná, segítség és kapcsolatok nélküli emberré válik. Talán fogalmunk sincs arról, mennyire nehéz a mélyből, a nevelőotthonból, a nyomorból, egy rendkívül megterhelő családi közegből felemelkedni. Aki az utcára került: a testvérünk. Ha segítő kezet nyújtunk neki, mi is emberebbé válunk, ha elfordulunk tőle, embertelenebbé leszünk. A közös futás, az adott segítség által szebb lesz a világ, több mosoly lesz az arcokon, több élet és öröm a szívekben!”

 Követeknek

Gyertek és fussatok és gyűjtesetekvelünk!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

1 167 999 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok