SZERVEZZ GYŰJTÉST
ADOMÁNYOZZ TE IS
Főoldal / Követeknek / Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Válassz egy ügyet és tegyél vállalást

Segíts, hogy Zsolték esélyt kapjanak az önálló életre!

2019.08.11

Jó ügy gazdája: Fény Felé Alapítvány
Adományok összege: 31 000 FtAz 1993-ban Debrecenben alapított Fény Felé Alapítvány az értelmileg akadályozott, autista, mozgássérült és halmozottan fogyatékos emberek megbízható partnere kíván lenni életük folyamán, minden életkorban. Hiszünk abban, hogy nekik is joguk van egyéni lehetőségeiknek és igényeiknek megfelelő életet élni, emberhez méltó bánásmódban részesülni, tanulni, dolgozni, sportolni, szórakozni, a társadalom tagjaként élni. 

12 fő akadállyal élő számára lakóotthont, 47 fő számára nappali ellátást, mindezek mellett fejlesztő és akkreditált foglalkoztatást biztosítunk.

2019-ben lehetőségünk nyílt arra, hogy egy elnyert pályázat keretében jelentős önerővel kiegészítve Debrecenben a Deák Ferenc u. 6. szám alatt támogatott lakhatást valósítsunk meg. Az épülő ház elnevezése Kincsesláda Ház, ezáltal újabb 12 fő lakhatását sikerül biztosítanunk, amikor a ház elkészül.

A program összköltsége 110 millió Ft. A pályázat biztosítja a költségek 1/3-át. Az Alapítvány saját forrásból biztosította a a 2. 1/3 részt. A 12 lakónak a lakhatásukhoz egyszeri hozzájárulásként kell befizetnie a hiányzó 1/3 részt. A jelentkezők egy része számára problémát okoz ezen hozzájárulás előteremtése, ezért Alapítványunk adománygyűjtő kampányokkal szeretné előteremteni minél nagyobb részt, hogy az Ő lakhatási költségüket egy részét tudjuk fedezni.

Zsolt, halmozottan sérült fiatalember, aki az elmúlt tíz évben állami gondoskodásban nevelkedett egy nagy szociális intézményben. Szeretnénk, ha Ő és 11 társa bekerülhetne a Kincsesláda Házba, ami lakhatását, fejlesztését, munkahelyet biztosítana számára a Fény Esélycentrum hálózatában.

Kérjük adományával adjon esélyt Zsolt és társai számára, hogy a Kincses Láda Házban boldog, biztonságos életet élhessen! Követeknek

Gyertek, sétáljatok velünk napfelkeltét nézni és gyűjtsetek, hogy Zsolt és társai biztonságban élhessenek, dolgozhassanak!SZERVEZZ GYŰJTÉST

A Jó Ügy javára eddig gyűjtött adományok összege:

31 000 Ft
Kapcsolódó eseményekKapcsolódó Kampányok